Så blev det simpelthen fredag igen. Vi har i denne uge haft en helt almindelig uge og det har vi nydt. Det er jo det der er dejlig ved at have anderledes uger, at det bliver hverdag igen og at hverdagen igen afløses af anderledes uger. Allerede i næste uge er det en anderledes uge for både 5.-6. klasse og 8. klasse. 5.-6. klasse rejser til København med Ole og Astrid. De har et spændende og travlt program hele ugen.

8. klasse skal i praktik. De har alle skaffet en praktikplads og skal ud på meget forskellige virksomheder. Vi glæder os til at høre om både københavnerturen, praktikerfaringer og oplevelser fra det “virkelige” liv. 0.-4. klasse har almindeligt skema. Dog skal 1.-3. klasse til Nykøbing Kirke og synge sammen med Sille Grønberg hele torsdag. Børnene skal møde senest klokken 07.50, da vi skal med bussen klokken 8.01. Husk en god madpakke og turtaske. Fredag skal 2.-4. i teateret i Ø. Jølby.

I denne uge har 8. klasse arbejdet med rygning, hvor de har lavet forskellige forsøg og haft oplæg og opgaver om, hvad rygning gør ved krop og psyke. Formålet var at få dem til at reflektere over konsekvenserne. Så selvom de til en start syntes, det var spændende, at kunne arbejde med cigaretter, var lugten og ikke mindst vattets farve efter lungeforsøget, forhåbentlig en øjenåbner for, hvor lidt der skal til før det har en konsekvens for helbredet. De skulle i grupper udarbejde egne fremgangsmåder, så de ikke fik forsøgene serveret, men selv skulle opstille hypoteser, afprøve og reflektere over deres viden.

2.-4. klasse arbejder med ugeskema, som de plejer. Derudover er vi netop startet med et nyt emne om alfer og feer, hvor eleverne er inddelt i små familier. Indtil videre har de fundet ud af, hvad de hedder, hvad deres rolle er i familien og hvilke egenskaber de hver især har. De arbejder med personkarakteristik og er så småt begyndt at bygge små hjem til deres familie.

God weekend

Hilsen Astrid