Så blev det tid til påskeferie, og den har vi ventet på. 🙂

I ugen op til ferien, har 0. – 1. klasse ligesom resten af skolen arbejdet med påske, så der nu er helt styr på hvorfor det hedder Palmesøndag, Skærtorsdag osv. I onsdags afsatte 0. – 1. klasse hele dagen af til Idræt. Først startede vi med en udfordrende motorik-bane i gymnastiksalen, inden vi derefter gik ud og sluttede af med en omgang fodboldtræning på multibanen. Alle trolde er desuden sendt med børnene hjem, så husk at passe og pleje dem.

2.-4. klasse har i denne uge lavet flotte foldebøger om påsken. De har hver dag haft en fortælling omkring dagene i påsken, hvorefter de har tegnet og skrevet om dagene i deres foldebøger. Dermed har de nu styr på, hvad der skete med Jesus i påskedagene, og hvilken betydning det har for kristendommen. Eleverne er stolte af deres flotte bøger, så tag endelig et kig i bøgerne i påskeferien. Der er også blevet skrevet gode påskehistorier. 4. klasse har i engelsk arbejdet med ”past tense” (datid) i engelsk.

Hos 5 klasse har vi i denne uge læst på livet løs, vi er blevet færdige med bogen “træl og fri” en spændende roman om to drenge der efterlades alene på en boplads i vikingetiden. Efter påskeferien fortsætte vi arbejder med romanen, hvor klassen skal lære at skrive en boganmeldelse. 5. klasse er startet med emnet geometriske figurer i matematik. Eleverne har lært, hvad den matematiske definition er for de geometriske figurer. I tysk har de arbejdet med navneordenes ubestemte og bestemte artikel – fx Ein Mann – Der Mann. Eine Frau – Die Frau. Ein Haus – Das Haus. I engelsk har de arbejdet med ”present perfekt” og ”past perfect”. Altså førnutid og førdatid.

Hos 6 til 8. Klasse har vi arbejdet med basale færdigheder i dansk som skrivning, læsning og stavning. Ligesidede er vi begynder på emnet “demokrati og den demokratiske udvikling i Danmark” Det er tydeligt at eleverne ovenpå nyder, at kommer i skole henholdsvis mandag og onsdag. Det er dog også tydeligt de lige igen skal finde rytmen. 6.-8. klasse har i matematik startet med emnet matematiske reduktioner og ligninger. Det er de allerede gode til. I tysk har de arbejdet med emnet påske. Der er blevet læst om påsketraditionerne i de tysktalende lande.

I dag har påskeharen lagt påskeæg rundtomkring på skolens område. Eleverne blev sendt på æggejagt, hvor de kunne finde farverige æg, som efterfølgende kunne ombyttes til lækre chokolade påskeharer. Skolen synes, at eleverne har fortjent lidt lækkert efter en hård corona-tid. Derudover var vi så heldige, at Rema 1000 i Thisted har doneret lækre slikæg til alle børn. Vi fik dermed sagt god påske til alle elever.

Når vi vender tilbage fra ferien, kan vi se frem til at 5 nye børn starter i førskole, som vores nye trærødder. Vi glæder os til at byde dem og deres familier velkommen til vores dejlige skole.

Info: Eleverne i 7. og 8. klasse har i dag fået er brev med hjem i tasken. HUSK, at der skal ske en skriftlig tilbagemelding senest den 6. april.

De bedste påske hilsner
Personalet