IMG_0091

5. og 6. klasse har været i København siden søndag. Det har været en super dejlig og hyggelig tur. Vi har gået omkring 13 km hver dag i københavnsgader. Vi har oplevet rigtig meget. Jeg nævner i flæng, guidet tur DR byen, en “guidet” byvandring i Christian d. 4. fodspor, Gråbrødretorvet, kanalrundfart, Rundetårn, set dronningen og kronprinsen på Amalienborg, Marmorkirken, guidet tur på Christiansborg med Simon Kollerup hvor vi også Peter Nielsen en af vores ” gamle elever” som i dag læser retorik og derud over har et job på Christiansborg hvor han bla. Skriver taler til politikerne vi fik på rundvisningen et rigtig godt og fint indblik i folkestyret og Christiansborg som arbejdsplads. Vi snuppede også lige en rundvisning i ruinerne under Christiansborg og en tur på Nationalmuseet. I planetariet så vi film og hørte et foredrag om universet. Vi så Rosenborg slot og Kongens have, vi var dog ikke inde på slottet, vi så kastellet, den lille havfrue, Gefion springvandet, Langelinie, guidet tur i operaens fantastiske bygning både foran og bag ved kulissen, en tur gennem Christiania med boder af forskellige slags, eksperimentariet i nye lokaler i Hellerup hvor der blev leget i næsten 4 timer og shoppetur på strøget. Vi har kørt med metro og bus, og så har vi gået København tyndt så vi kan vist godt sige at vi har set det vi skulle for denne gang.

De som har været i København i denne uge holder fri på mandag.

I emneugen har 0.-4. og 7. klasse arbejdet koncentreret med engelsk og naturfag. Vi har lavet forsøg med æg, co2 og Newtons love, som vi jo alle ved er det med træet og æblet der ikke falder opad 😉 I engelsk har vi arbejdet med forårstegn og lavet digte og sange til foråret.
Torsdag samlede vi affald i Sundby og sikke meget der var. Vi fandt bl.a. en halv Vespa og en topboks til den, døde dyr og poser med noget andet affald fra hunden. AD! Rundt på hele skolens grund fik vi samlet affald og ikke mindst legetøj. Og der var rigtig meget.
I dag, fredag, har 0.-4. klasse haft store spilledag, hvor vi spillede mange forskellige brætspil. Det var så hyggeligt og alle nød det.

Rigtig god weekend

hilsen Astrid