Endelig blev det april og det har vi virkelig glædet os til. 5 nye børn er nemlig startet i vores førskole, og sikke en dejlig flok børn, som bare er SÅ klar til at starte i skole. Der var ingen tvivl om at de, ligesom os, havde glædet sig. De suger til sig af alle de nye omgivelser, og det er fantastisk at se hvordan de lynhurtigt begynder at blive en del af fællesskabet. Som klasselærer for 0. – 1. klasse bliver jeg så stolt når jeg ser hvordan de tager imod nye børn, byder dem ind i lege og hjælper dem med at finde et toilet eller åbne en madpakke der driller.

Denne uge har været en intro uge hos Trærødder, 0. – 1. klasse. Vi har leget nogle lege, så vi rigtig kan lære hinanden at kende. Der har også været plads til opgaver. I dag var vi på form-jagt udenfor skolen, for at blive opmærksomme på hvor mange forskellige former der egentlig er rundt omkring. Vi fandt rigtig mange cirkler, trekanter og firkanter. Vi har i ugens løb også været en tur i gymnastiksalen til motorik, også har vi lavet pynt til klassen og trærødderne har klippet balloner, så de kan komme op på vores fødselsdagsvæg.

I 0. – 1. klasse har vi snakket om hvad der skete for 81 år siden netop i dag, d. 9 april. Danmark blev besat af tyskerne, hvorfor gjorde de det og hvad er krig egentlig for noget? På et rigtig børneniveau fik vi en rigtig god snak om det. I næste uge skal vi i gang med læsning igen i 0. – 1. klasse og derfor vil der komme nye sider med hjem i læsebogen.

I denne uge har 2.-4. klasse nærstuderet tulipaner. Vi har talt om, hvad de forskellige dele af tulipanen bruges til, og hvad de hedder. Derfor har vi også snakket om bestøvning og biernes betydning for vores planteliv. I dansktimerne har eleverne i mindre grupper skrevet tulipan-digte. Det fortsætter vi med i næste uge. Når alle grupper er færdige, skal digtene læses højt for klassen.

Hvor har der været fantastisk igen, at have 6, 7 og 8. Klasse med på skolen. Til morgensang kan det virkelig høres, at de er med og synger til. På klassen har det været skønt igen at kunne se de skønne børn i øjnene, og vi har fået gennemgået noget af det de har lavet hjemme. Også i pauserne er der bare fantastisk, at se hvor meget de har savnet hinanden, og at der skal spilles fodbold på multibanen så snart muligheden byder sig.

5 Klasse har med godt humør genoptaget onlineundervisningen denne uge. I dansk er de i gang med, at skrive en boganmeldelse på “træl og fri” de er allesammen kommer godt i gang med skrivningen og skal aflevere til Nikolaj fredag d. 16/4. Det bliver skønt når der er 5. Klasse der i næste uge skal afsted og genindtage deres klasseværelse på 1. Sal.

Info:

• Forældrene til elever i 5.-8. klasse bliver indkaldt til skole/hjem samtaler den 29/4. Nikolaj sender besked ud.

Rigtig god weekend 🙂

/Personalet