I denne uge er skemaet også blevet afprøvet og det passer vist nu. Vi har haft en helt almindelig uge, det er sker faktisk ikke så tit i løbet af året, at der er en uge, hvor der ikke sker noget ud over, det der står på skemaet. Så i denne uge har vi alle prøvet at lære skemaet og ikke mindst de nye ringetider at kende.
Trærødderne har nu gået i skole i 2 uger, og vi kan allerede mærke at de er ved at falde til. I klassen øver vi os rigtig meget på rutinerne. Række hånden op, lytte når ens klassekammerater fortæller osv. Det skal vi nok blive gode til. 0. klasse har været gode til at tage trærødderne med i lege, hvor det især i frikvartererne er en fornøjelse at se dem lege på kryds og tværs. Vi holder hver dag øje med vores karsehuse, som er begyndt at få en nydelig grøn græsplæne.

Trærødder og 0. klasse arbejder med geometriske figurer i matematik. I små grupper laver de en by ud af figurer, som de selv klipper ud.

1.-3. klasse arbejder lige nu på flotte landskabsbilleder, med inspiration fra kunstneren Hanne Bach. Desuden bliver der de fleste morgener skrevet historier på livet løs – med rigtig stor motivation. De er bare seje ?

I udeskole får eleverne jord under neglene, mens de graver efter småkryb. Dyrene er blevet sorteret efter, hvor mange ben de har, og vi har undersøgt, hvad de forskellige dyr hedder. Dyrene er også blevet nærstuderet i forstørrelsesglas. I næste uge står den på affaldsindsamling.

4.-5. Klasse arbejder i blok med filmen Buldermand, som er en gammel dansk kortfilms gyser. Filmen bliver puttet ind i berettermodellen og de lærer rigtig mange nye udtryk som perspektiv, filmiske virkemidler, set-up og pay-off og meget mere. De arbejder super godt og koncentreret med det og synes at det er spændende.

6.-7. Klasse har gang i mange forskellig ting. De arbejder blandt andet med mure. Muren som symbol, men også konkrete murer som Berlinmuren, den kinesiske mur, muren som Harry Potter går igennem osv. Samtidig venter de spændt på at vi skal gang med bogen Supernova, som kommer meget snart. Ellers går snakken rigtig meget på den kommende konfirmation, som de glæder sig til.

Alle skal huske idrætstøj, når der er idræt på skemaet.

Skole-kirkekor
Efter en lille pause (grundet teateruger, påske og afvikling af ferie) starter skolekirkekor nu op igen hver torsdag kl. 14.15-15.00 på Sundby Friskole for 3 kl. og opefter.
Alle er velkomne. Man møder bare op i musiklokalet næste torsdag d. 19. April, hvis man har lyst til at være med. Hilsen Lisbeth Frandsen

God weekend til alle.

Hilsen Astrid