Vi havde i går aftes generalforsamling i Sundby Friskole. Det var et godt og hyggeligt møde. Anni Thordal fremlagde for sidste gang det udførte tilsyn, og hun mener stadig, at vi holder god skole med hånd, hoved og hjerte. Hun roste lærerflokken for det arbejde, de udfører med høje ambitioner og hjertet på rette sted. Så forældre; I kan være ganske rolige. Der bliver lavet god skole i Sundby. Anni har valgt ikke at forny sit certifikat, så derfor blev der valgt en ny tilsynsførende som blev Dorit Erhardtsen som tidligere er tilsynsførende på både Thorsted Friskole og i Øster Jølby. I kan læse en præsentation af hende, når referatet kommer fra generalforsamlingen. Nye i bestyrelsen er Bente Jensen og Irina Andersen. Velkommen til dem.

Trærødder og 0. klasse har i denne uge gjort klar til at komme i gang med ugeskema. De har taget imod det med stor interesse, og da vi afprøvede det i dag, fredag, gik det super godt. Hver elev har fået en træklods, som de har gjort til sin egen, med farver og navn. Den sætter de op til tavlen, når/hvis de har brug for hjælp til en opgave. Det fungerer super godt, og børnene finder en ro i at vide lige præcis hvornår de får hjælp.

I denne uge har 2.-4. klasse fremlagt om deres alfefamilier. Vi har set præsentationsvideoer af familierne, fået en fremvisning af deres huse og hørt historier fra alfernes hverdag. En god afslutning på et super godt emne, som eleverne virkelig har knoklet med.
Derudover har eleverne i denne uge været kreative, og de er i gang med at lave flotte billeder af mælkebøtter. De har både malet med en gaffel, fingrene og arbejdet med pap. De er ikke helt færdige endnu, men resultaterne bliver selvfølgelig udstillet. Sammen med 1. klasse startede vi ugen ud med at høre om elevernes påskeferier. De har hver især oplevet en masse spændende ting, som de både har skrevet og fortalt om.

8. klasse var i onsdags på besøg på Sindbjerg Biogasanlæg. I naturfag er vi nemlig i gang med emnet: Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget. Vi har arbejdet med
jordvarme, solceller, bølgeenergi og er nu i gang med biogasanlæg. Vi fik en grundig rundvisning af Niels, som viste og forklarede, hvad der sker med gyllen.
Først kommer gyllen ind på anlægget, hvor der bliver sorteret større ting fra. Så står den og bobler i nogle meget høje beholdere, så der kan komme meget gas. Eleverne ville meget
gerne op på de beholdere. 22 meter lodret klatretur senere, kunne vi nyde udsigten over en stor del af Mors. Derfra bliver det sendt til sidste del, hvor gassen sorteres fra og bliver sendt
til Nykøbing. Gyllen køres tilbage til landmændene og sådan kører det i ring.
Næste udfordring er, at de skal lave egne biogasanlæg.

God weekend

Hilsen Astrid