Så gik denne anderledes uge. Onsdag var hele skolen ude og høre sirenerne i det fjerne. Alle eleverne sad omme på bakken på Sporteren, og var helt muse stille, for at høre dem. Vi kunne lige ane lyden fra det fjerne. Men med fugle, børn der legede i børnehuset og graveren, der rev grusset på kirkegården, var det svært for nogen at høre. Vi fik snakket om, hvad sirenen bliver brugt til, og hvad de forskellige sirener betød. Vi blev enige om, at hvis vi får brug for sirenerne engang, så hører vi dem ikke her i Sundby

Torsdag havde vi en fælles dag. Vi startede med fællesmorgensang og informationer om, hvad vi skulle lave med de ting, de skulle finde på stranden. Efter frugt pausen gik vi til vandet for at samle sten og skaller til at lave strandkunst ud af. Hjemturen var hård og gav trætte ben samt enkelte vabler på fødderne. De kunne ikke forstå, hvorfor vi ikke bare ringede efter en bus, der kunne komme og hente os. Hjemme på skolen fik de madpakker og holdt frikvarter. Efter frikvarteret gik vi i Frejas Hus, hvor vi lavede strandkunst. Limpistolerne blev sat på prøve, og det havde svært ved at holde. Men der kom kunst ud af det i den sidste ende. Eleverne får deres kunst med hjem i næste uge.

Trærødder-1. klasse har I denne uge afsluttet deres engle forløb i kristendom. I dansk er vi begyndt på de 120 ord og så havde vi diktat fredag. I kreativ var vi lavet hemmeligheder, så på søndag skal alle mødre tjekke deres postmappen. Der er også en invitation til fødselsdag.

2.-4. klasse har i denne uge i dansk fået læst og lavet en masse skriftlige opgaver. I kreativ har vi også lavet hemmeligheder. I historie har de fået oplæst Danmarks historie. Klassen har i musik lavet musikquiz, hvor de skulle gætte sange. I matematik har de arbejdet med koordinatsystemer og trænet x- og y-akser.

5.-6. klasse har I dansk i denne uge arbejdet med skriftlige opgaver. Det har bl.a. haft om omsorgsled til grundled. I matematik er de i gang med kombinatorikberegning, og har fundet ud af nemme og svære måde at beregne tingene på.

Tirsdag havde vi en rigtig god tur til testcenter i Østerild. Vi fik prøvet en masse forsøg for at blive klogere på, hvordan vi kan ændre vaner for at mindske vores udledning af CO2.

Vi fik en tur op i en af de højeste vindmøller ved hjælp af VR-briller, og vi fik en lille gåtur op i en lav vindmølle, og nød den gode udsigt. Vi sluttede med selv at bygge vindmøller, og teste, hvad der virker.

7.-8. klasse har i dansk i denne uge skulle lave aflevering, som er blevet sendt til rettelse hos Nikolaj. De skulle skrive et interview om en kendt person. Afleveringen skulle overholde nogle faste krav for opstillingen og opsætningen. I valgfag lavede de kartoffelsalat, frikadeller og squash frikadeller.

Rigtig god weekend.

/Personalet