Så er vi allerede godt i gang med 2. halvår af skoleåret 18/19. Her efter jul har både børnene og de voksne vænnet sig til igen at skulle tidligt op og i skole. Næste uge står i Eksperimenternes tegn. Da 7-8 klasse sammen med Astrid og Ole til Norge på skitur, har resten af skolen emneuge. Her skal vi lave alle mulige, og måske umulige, eksperimenter, og da der ingen garanti er for, at det ikke kan svine lidt, opfordrer vi til at børnene ikke har det allernyeste tøj på 😉 Hvis I har en gammel oversize skjorte, til at male/grise i, I kan sende med, vil det være dejligt. Vi har fri hver dag klokken 13 hvor Fritteren også starter.

Mandag d. 14. skal hele banden til Snedsted i svømmehallen. Det betyder at børnene skal huske svømmetøj og håndklæde.

Som de fleste nok har bemærket, er det mørkt om morgenen. Til trods for det, har jeg bemærket en enkelt cykel uden lys her i løbet af ugen. Vil I ikke sikre jer, at de der cykler i skole har lys på cyklen og evt. en refleksvest. Og selvom man går, er en refleksvest heller ikke en dårlig ting.

I dag, fredag, skal Peter opereres i sit knæ i forbindelse med en idrætsskade. Det betyder at han ikke er på skolen det næste stykke tid. I stedet har jeg (Kim) været så heldig, at få lov til at afløse ham i Fritteren. Ligeledes skal jeg være lidt rundt i de andre klasser. Det er dejligt at være tilbage hos jeres skønne unger.

0. – 1. klasse er begyndt at arbejde med ord. 0. klasse øver i at sætte alle de nylærte lyde sammen til små lydrette ord, mens 1. klasse arbejder med ord med 3-4 bogstaver. De er rigtig godt på vej i læseudviklingen, og det dejligt at se deres ansigter når det går op for dem at de faktisk kan “læse” små ord. Vi har også haft en morgenlæsning, hvor de dygtige 1. klasses elever læste for 0. klasserne.

I den forbindelse har vi på skolens iPads købt appsne: “Søde ord 1” og “Søde ord 2”, som børnene prøvede at spille første gang i dag. Gode apps, som i er velkommen til at hente og spille derhjemme.

I denne uge har 2.-4. klasse arbejdet med ugeskema igen. Eleverne var helt skuffede, da jeg i sidste uge ikke havde lavet et, så der er rigtig blevet knoklet i denne her uge. Derudover har vi arbejdet med tillægsord både fælles og i små grupper. Eleverne skulle i grupperne tage et billede, hvor de med deres kroppe skulle vise et tillægsord – det var ret sjovt at se deres billeder og gætte ordet bagefter. I dag har vi været kreative. Eleverne har tegnet flotte baggrunde og bagefter malet flotte isbjørne på med små finger-dup. Vi bliver færdige med dem efter emneugen, hvor de bliver udstillet.

God weekend til alle.

/Kim