Solen højt på himmelen, bier summer rundt, samler noget sundt. Se på blomster vrimlene, ja det er sommer i Danmark. Vores biotop vokser så fint, og børnene er rigtig gode til at huske at vande dem. Vi har allerede nu en fornemmelse af, hvor fine bede med blomster og summende insekter vi får. Det glæder vi os rigtig meget til.

Det har været en fantastisk uge med bål, vandkamp og gode lege i skoven – både i skolen og I SFO. Husk at få tjekket op på børnenes kurve så de har skiftetøj, der passer til vejret.

SFO: I den forgangne uge har vi i fritteren nydt godt af det gode og indbydende solskinsvejr, og det har givet anledning til blandt andet bålhygge med tilhørende snobrødsbagning, snitning og ristning af skumfiduser. Husk tilbagemelding på sommerferie og Skolefridag/grundlovsdag senest næste torsdag.

I mandags valgte trærødder og 0. klasse at tage på tur. Vi gik på stadion, hvor vi spiste madpakker, legede og havde motorik og idræt, inden vi gik hjem. Dejlig dag med glade børn og rigtig godt vejr.
Trærødderne og 0. klasse arbejder fortsat med eventyr. Vi har læst, snakket om og set H. C. Andersens’ Den Grimme Ælling. Et eventyr som satte gang i snakken om, hvordan vi skal være overfor hinanden, og om at vi er som vi er, og det godt nok.

Tiden flyver afsted og uge 22 nærmer sig, og dermed musikfestival. Husk at vi gerne modtager ting og sager til både tombola og fiskedam. Der er ændringer i mødetiderne i musikfestivalugen. Mandag er en helt almindelig dag efter skema. Trærødder og 0 klasse møder tirsdag – fredag fra 8.30-12.30, hvorefter de går i sfo. 1.-7. klasse møder tirsdag, onsdag og torsdag fra 8.30- 13.15. Fredag møder de fra 8.30-12.30. 4.-7. klasse må påregne, at deres dage kan blive længere, da de spiller musik, og skal hjælpe færdig i køkken mm.

1.-3. klasse har lavet sansedigte med de forskellige årstider. Der bliver skrevet og lavet flotte billeder til. De vil blive udstillet på gangen udenfor klassen, når de bliver færdige i næste uge – og I kan godt glæde jer, de bliver virkelig flotte.
Børnene laver derudover bogmærker, så de kan holde styr på, hvor de er kommet til i læsebånd om morgenen.

4. og 5. klasse har i denne uge gjort deres arbejde med film, filmiske virkemidler og berettermodellen færdig. De har gået op i det, og er blevet gode til at analysere inden for dette område. Den næste tid står på stavetræning, inden at musikfestival og emneuge går i gang.

I p-fag arbejder 4. – 5. klasse fortsat med det franske køkken. Sidste fredag lavede vi baguettes med hjemmelavet pesto. I denne uge lavede vi den dejlige franske dessert profiteroles. De arbejder godt i 4 mands grupper, både omkring madlavningen, men også med hensyn til oprydning.

6. og 7. Klasse er i fuld gang med at læse bogen Supernova, og de synes at det er vældigt spændende. De arbejder med ungdomslitteratur som genre, og samtidig de problemstillinger/konflikter som denne bog byder på. Det giver nogle gode snakke og diskussioner. Derudover har vi selvfølgelig gang i emnet Island i alle andre fag, så vi sammen kan blive mægtig kloge på Island, naturen, kulturen, de underjordiske og alle seværdighederne, vi skal se.

Den 9. juni er der vanddag på begge sider i Vilsund og Sundby. Vi deltager selvfølgelig også, og vil i den forbindelse gerne, om der var nogle forældre, der vil tage en vagt i vores bod. Børnene har en seddel i tasken om det.
Den årlige hovedrengøring nærmer sig, og i dag har alle fået sedler med hjem i postmappen, så I kan skrive hvad og hvornår, det passer jer bedst at deltage.

God Pinse.

Hilsen Astrid