Så gik endnu en uge, og vi kan mærke vi kommer tættere og tættere på sommerferien. Der er mange anderledes ting for tiden og det fortsætter helt ind til ferien. Vi vil selvfølgelig prøve at holde jer opdateret løbende, så godt som vi nu kan.

Til info er skolestartsaftenen efter ferien tirsdag d. 9. august fra kl. 17.00-19.00. Første skoledag er derfor onsdag d. 10 august, hvor eleverne skal møde 8.15, som er skolens nye mødetid. I næste uge skal 6. – 8. klasse til vanddag med ungdomsskolen torsdag hele dagen Peter og Anne tager med. Nikolaj og Helle er på skolen med trærødder – 5.klasse, som bl.a. skal lave banner og andre ting til Vild med vand i Sundby Havn. Fredag skal 5. – 6. klasse til fodboldturnering med Anne mod de andre klasser på øen.

Torsdag i denne uge var vi til pinse-arrangement i Vejerslev kirke. Svende Grøn fra Thy-Mors skole-kirke-samarbejde fortalte om pinsen og hvorfor vi fejrer den i dag. Det var super godt, og som altid fortalte Svende så alle kunne forstå det og alle var interesseret. Som en del af arrangementet skulle vi synge pinsesalmer, som vi har øvet i ugens løb til morgensang, og wauw hvor det lød godt. Både Svende, organist og korsanger roste alle børn fra Sundby, for at de altid er så gode til at synge med.

Trærødder – 1. klasse har i denne uge lært om kirken, om hvad vi bruger den til og om hvornår vi går i kirke. I dansk har vi arbejdet med sabelkat, lydmuren, de 120 ord og diktat. I idræt er vi i gang med at spille discgolf, det er rigtig sjovt og også lidt udfordrende at få discen til at flyve rigtig godt og derhen hvor man ønsker det. De har i matematik leget krokodille leg og lavet flere >, < og = opgaver. I krea har de lavet hemmeligheder så der skal kigges i postmapper på søndag.

2. – 4. klasse var mandag ude hele dagen. Sammen med Nikolaj brugte de dagen på at lave mad med et historisk perspektiv. Vi skulle finde ud af, hvordan man englelig spiste i vikingetiden, og hvornår begyndte man at sætte dessert på bordet? Vi havde en virkelig dejlig dag, og vi fik lært en masse omkring hvor vigtigt det var at spise det rigtige i ”gamle dage”. Menuen kom til at bestå af ramsløgssuppe med fladbrød, som kunne være et eksempel på en ret fra Vikingetiden. Som en dessert lavede vi en rå æblekage, som begyndte at komme på de fine folks tallerkner op gennem renæssancen. I matematik har vi arbejdet med hverdagsbrøkerne ¼, ½, ¾ og 1/1 og så har vi haft roterende værksteder, hvor vi har arbejdet med brøker, koordinatsystem, areal, omkreds og gange. I naturfag lavede vi mad af naturen. I denne omgang blev det til ramsløgschips og skvalderkålsboller. Vi blev enige om, at det måtte være slanketips, da man kun kunne spise en enkelt eller to. Klassen har også været kreative i denne uge og har lavet hemmeligheder, som gerne selv skulle komme frem på søndag, men hvis nogle skulle have glemt det, kan det være lige skal have en lille reminder.

5. – 6. klasse har i dansk denne uge arbejdet i deres opgavebog samt haft diktat. Det kan godt mærkes på mange af eleverne at vi nu er gået ind i sidste måned inden sommerferien, og at nedtællingen dertil er begyndt. Men vi mangler lige at komme gennem de sidste par småting i dansk, inden vi kan gå på fortjent sommerferie. I matematik har vi spillet gangespil og lavet omregninger imellem brøker og hele tal. I naturfag har vi lavet forsøg med gær, for at se hvilke forhold de har det bedst under. Vi kunne konkludere, at gærceller bedst kan lide et lunt miljø.

7. – 8. klasse fik mandag til opgave at lave deres egen menu i valgfag. En gruppe skulle lave forret, en anden hovedret og den sidste gruppe skulle lave dessert. Dagen startede med at de skulle blive enige om, hvad gruppen ville lave til de andre i klassen. Så skulle de lave en udførlig indkøbsseddel og en fra hver gruppe var med til købmanden for at handle. Da de havde handlet skulle de selv styre slagets gang, maden skulle være klar kl. 13. Det blev en skøn menu med hummersuppe til forret. Til hovedret lavede de flødestuvet harer, kyllingenuggets, flødekartofler og smash kartofler. Til dessert var der vafler med softice. De har slidt dem gennem ugen, de har nemlig alle været oppe i terminsprøver i matematik og dansk. Onsdage arbejdede de 4 timer i streg med matematikopgaverne og selvom det var en udfordring at skulle koncentrere sig så længe, kom de god alle rigtig godt gennem det. Fredag var turen kommet til dansk, og her gælder de samme regler som i matematik det er selvstændigt arbejde og der må ikke snakkes, men heller ikke her opstod der nogle problemer for de dygtige børn.

Rigtig god pinse,

/Personalet