Fredagsbrev uge 3

Tur til Tange : 0.-5. klasse var i onsdags på tur til Tange værket. Det var en tur som Thy-Mors energi havde arrangeret for alle 4. klasser på Mors og i Thy, men da 5. klasses tur blev aflyst sidste år, kom de med i år. Børnene blev hentet på skolen allerede 7.50 og fragtet til Tange. De var sammen med andre klasser fra Tilsted og Bedsted Skole og Lødderup friskole. De var i Tange ved 10-tiden. Her blev de modtaget af en flok dygtige undervisere, som havde er top fyldt program som udsatte dem for både ”hårrejsende” elektronik, Bacon-larver og rollespil i det gamle elværk. Der blev dog også tid til leg og oplevelser på egen hånd, inden turen atter gik hjem ad, hvor de var tilbage på skolen ved 16. tiden.

Tur til Klov Bakker: 0.-5. klasse var i går, torsdag, på tur til Klov Bakker, hvor 5. klasse gik lejlighed for at være lærere for en dag. De havde de sidste par udeskole timer arbejdet med at arrangere en dag for 0.-4. klasse. De havde planlagt et løb som havde baggrund i emnerne pattedyr og universet, som alle lige har arbejdet med i udeskole. Der ud over havde de planlagt Stratego og vi havde varm kakao med. Der skulle også være tid til leg. Det er en fantastisk lærerig oplevelse for børn at lede børn. Både for dem som udfører aktiviteterne og for dem som har lagt dagen til rette. Det var en rigtig god oplevelse. 5. klasse var rigtig superdygtige til både at styre aktiviteterne, som de havde fundet på, samt at disponerer tiden og så var det super flot arbejde og samarbejde af alle børn. Det var nemt at være voksen den dag ?

I øjeblikket arbejder 0.-1. klasse i blok med børnestavning og bogstavernes lyde.

I næste uge er der nogle ændringer i skemaet, da Kim og Astrid er på kursus mandag til onsdag. Tirsdag tager alle på tur fra morgenen af til biblioteket i Nykøbing. De skal med bussen kl.8.40 men er hjemme med bussen igen kl. 12.50, så de har almindeligt skema over middag. 0.-1. klasse skal på biblioteket have en rundvisning af en bibliotekar der viser dem, hvordan man bruger biblioteket. 5.-7. klasse skal i uge 5. lave projektopgave, så de har her mulighed for at finde bøger der passer til deres emne. 2.-4. klasse har næsten lige fået en rundvisning derinde og er jo super bruger, så de kan med bringe deres lånerkort, hvis de har sådan et. Har de ikke et, og vil have lavet et, skal I printe, udfylde og medbringe en formular, I kan finde på bibliotekets hjemmeside
Mandag: 0.-5. klasse alm. Skema. 7. klasse fri efter fysik.
Tirsdag: Alle på biblioteket. Alm. skema over middag. 7. klasse fri efter band.
Onsdag: Alm. skema. De der er på Kims hold har fri i Håndværk og Design.

God weekend til Alle

Hilsen Astrid