I dag er det ”Spred glæde dag”. Tá næsen på, spred glæde og del budskabet. Det havde 8. klasse gjort, så de sad med næsen på til morgensang og har haft den på hele dagen. #spredglæde

Mange tak for en dejlig lørdag – både til ferniseringen af udsmykning, til sponsorløbet og efterfølgende til voksenfesten. Dejligt med det gode fremmøde af heppende og cyklende forældre og bedsteforældre. Børnene cyklede hele 411 km. tilsammen og kørte tilsammen ca. 19.000 kr. ind. Vi ved endnu ikke, om pengene skal gå til en bestemt aktivitet, men under alle omstændigheder er det et fantastisk tilskud til vores lejreture og ekskursioner. Det betyder, at vi har større frihed til at tage børnene ud af huset, også hvis vi har brug for en bus. Vi ved dog, at vi i år ikke vil tage på en fælles lejrtur, da vi har planlagt, at alle grupper skal afsted i år.

Der er også en fin artikel i Nordjyske om cykelsponsorløbet. se den her

Med hensyn til indbetaling af sponsorater må vi sige, at vi har en udfordring, da beløbene ikke bliver betalt samlet af forældrene til det barn, der har kørt. Meget få husker nemlig at skrive navnet på det barn, de indbetaler for. Til de af jer der ikke har indbetalt, vil vi bede jer om at samle beløbene sammen, og huske at skrive barnets navn på indbetalingen.

Husk, at der er ifølge kalenderen er forældremøde på tirsdag fra kl. 19 – 21 for alle klasser. Børnene har fået en reminder med hjem i tasken i løbet af denne uge samt et revideret skoleskema. 3. – 4. klasse fik også et skema med hjem, der er dog ikke ændringer på deres. Husk at tjekke postmappen.
I denne uge har 2.-4. klasse arbejdet med ugeskema for første gang i bloktimerne. Der er blevet knoklet i stor stil, og de fleste har allerede fanget fidusen. I ugeskematimerne får eleverne en række opgaver på et stort skema, hvor de løbende krydser af, når en opgave er løst. Eleverne bestemmer selv rækkefølgen af opgaverne, og skal selv styre tiden. Det har været en stor succes, og det bliver kun bedre, når eleverne bliver helt dus med måden at arbejde på.

I udeskole har vi arbejdet videre med emnet landbrug. Tirsdag var vi på bondegårdsbesøg, og det var en rigtig god dag. Eleverne fik ny viden omkring køer og malkning, og der blev også tid til at lege i en stor bunke korn. Det var en rigtig god og lærerig dag. Emnet afsluttede vi torsdag med hjemmebagt brød over bål, hvor eleverne selv lavede smør til. Derudover var eleverne på et lille opgaveløb.

8. klasse var i går til Skills på Bjergby Friskole. Dagen startede med fælles for alle, hvor UU Thomas, sammen med tre andre fra erhvervsuddannelserne, fortalte lidt om, hvad det vil sige og hvordan man tager en erhvervsuddannelse, hvis det er det, man vil. Derefter dystede vores børn mod de andre skoler i diverse opgaver, hvor man både skulle bruge sin fysiske styrke, matematiske sans og finmotoriske evner. Desværre rækkede præstationen ikke til at komme til semifinalerne i Skills. Men som UU Thomas sagde, hvor var det dejligt, for første gang, at have en 8. klasse fra Sundby Friskole med.

I morgen løber 100 Miles gennem skolegården. Vi sælger pølser, toast, kaffe, kage øl og vand, så kig forbi og hep på det seje løbere.

god weekend til alle

Hilsen Astrid