Så gik der endnu en uge. Ugen er fløjet af sted og vi har været så heldige med vejret. Det gode vejr giver meget mere leg ude i frikvartererne. De store elever har været ude i alle frikvartererne. Der er blevet leget, gynget, kørt mooncar og spillet bold på tværs af alle aldre. Det har skummet af liv alle steder ude, det har været så skønt at være vidne til.

Næste uge byder på emneuge. Det vil blive en praksis musik emneuge, hvor vi skal være en del kreative. Derfor er det vigtigt at eleverne ikke tager deres nyeste tøj på, da vi blandt andet skal arbejde med maling. Alle møder fra kl. 8:30 til 13:00.

0.-2. Kl. har i matematik bl.a. arbejdet med klokken. Der er så småt ved at komme styr på hel, halv, kvar i og kvart over. Men vi bliver nødt til at holde det ved lige for at de ikke smutter i glemmebogen. 0. klasse har fået bogstavet “I” af isbjørnen Ib. Vi har lavet opgaver med I og snakket om hvorfor vokalerne er vigtige når vi laver ord. 1. – 2. øver rim strategier til at forbedre deres læsning. 2. klasse øver fortsat pæne (små) bogstaver og børnestavning med sætningsdannelse. 0. – 2. klasse er ved at lægge sidste hånd på deres ringfangere, hvor vi er ved at pudse dem fine. I naturfag har vi afsluttet emnet om sommerfugle, hvor vi har studeret deres livscyklus. Derudover har vi lavet pixel art på computerne. Det er en fantastisk måde både at øve bogstaver, lærer tastatur og computer at kende. I idræt har vi i denne uge spillet håndbold på multibanen.

0.-4. Havde musik sammen en dag og lærte en hyggelig lille sang om en cirkushest. Den skal de lære resten af skolen på mandag. Ellers har 3.-4. Klasse øvet rytmer på forskellig vis. I matematik har vi arbejdet med plus og minus af store tal, og øvet gange med små tal ved at spille terninger. Det er de rigtig gode til. I naturfag har de afsluttet et forløb om Danmark, hvor de skulle holde små oplæg for hinanden, for at lære noget mere om vores land. Senere skal vi gøre det samme med meget forskellige lande. 3.-4. Kl. er så småt ved at være færdige med at læse Gummi-Tarzan. De mangler kun at læse afsnit 9 derhjemme, som de får en hel uge ekstra til at læse. Vi forsætter med at arbejde med Gummi-T efter emneugen. I krea timerne har vi arbejdet med one-line drawing. Det viste sig at være sværere en man lige troede. Men der er kommet nogle fine tegninger ud af det. Idrætstimerne foregår stadig i boldens verden, hvor vi i denne uge har spillet håndbold.

5. – 6. klasse viser deres kæmpe kreative evner ved at lave deres drømmeværelse i forskellige materialer, i korrekt målestoksforhold. I musik er de i gang med et sammenspilsnummer som er rent instrumentalt. Det er svært, men de er gode til at lytte til hinanden og får dermed skabt noget godt. I naturfag er vi i gang med et projekt om levevis i Danmark, hvor de selv skal søge info og bearbejde det. I dansk arbejder de fortsat rigtig godt med deres litteraturforløb.

7.-8. Kl. lavede i mandags æbleflæsk i valgfag. Det gik med bedre med at skælde æblerne denne gang, men de synes det var mærkeligt at de skulle gøre det på en bestemt måde. Alle smagte på maden og alle kunne lide det. Der kom forskellige kommentarer på det: “Det er jo bare brændende kærlighed med æbler.” “Det er ligesom brasede kartofler med bacon.” 7. – 8. klasse spiller coldplay så det næsten lyder som originalen. I dansk fortsætter de med deres litteraturforløb.

SFO: Der er sendt sedler rundt med tilmelding til efterårsferien.

I næste uge sender vi 8. Kl. til Bornholm med Mette og Nikolaj. Vi ønsker dem en rigtig god tur.

God weekend

/Personalet.