I dag startede dagen med åben morgensang, hvor Ole fortalte Ole Lund Kirkegaard. Historien om Frode og Mia, som gerne vil prøve at gå i skole, fordi det lyder spændende at kaste med remulademadder og høre læreren råbe “nu kan det være nok”. Det var dejligt at se, at så mange tog sig tid til at være med.

På tirsdag skal alle elever møde kl. 8.00, da vi skal med bussen til Øster Jølby. Vi skal nemlig have en fælles emnedag sammen med Svende Grøn, hvor vi starter op på vores projekt om æstetiske læreprocesser. Alle skal medbringe turtaske med madpakke og drikkedunk. Det er vigtigt, at I tjekker vejrudsigten og sørger for at have fyldt rummet op med overtøj til al slags vejr.

Nikolaj er kommet godt i gang, både i SFO og på skolen, og siger, at både børn og voksne har taget godt imod ham.

I denne uge har 2.-3. klasse arbejdet videre med Bent Hallers bog ”Magnolia af Skagerrak”. Eleverne har fundet på deres egne overskrifter til hvert kapitel, og lige nu forestiller de sig, hvordan dybhavsulken fra fortællingen ser ud. Det kommer der flotte billeder ud af.

4. klasse arbejder med bogen ”Veronika lyder som harmonika”, og de har i dag fået deres første læse-lektie for i bogen.

5. 6. og 7. klasse har i denne uge været i teateret inde på Dueholmskolen. Vi så et meget spændende stykke om fremtiden. Børnene var meget optaget af det, så vi har taget det med ind i undervisningen i denne uge, og vil i næste uge også arbejde med dette teaterstykke og om fremtiden samt hvad den bringer.

Der er stadig mange børn, der ikke har idrætstøj med til idræt. Vi er stadig ude, så de bliver altså beskidte. 0. og 1. klasse øver sig stadig i at skifte frem og tilbage fra idræt, og de har i dag fået stor ros, for de er virkelig gode til det.

I udeskole har vi i denne uge arbejdet med snegle. Eleverne har blandt andet selv været ude og undersøge, hvor vi kan finde snegle på skolens område. Vi har lavet et lille sneglebo, så vi kunne studere sneglene på nært hold. Vi var også heldige at finde en leopardsnegl, der var ved at lægge æg. Eleverne har set billeder af forskellige arter og fundet ud af, hvilke snegle der var tale om. De har arbejdet i små grupper og været meget optagede af det. De har målt, hvor hurtigt de forskellige snegle kravler, og vi sluttede af med det store snegleræs, hvor sneglene ”løb” om kap.

Casper er blevet far til en fin, sund og rask dreng, hjertelig tillykke til Casper og Camilla.

God weekend.