I dag fik vi sagt god weekend til hinanden rundt om bålet. Den har stået på affaldsindsamling i byen. Eleverne vandrede rundt og fandt en masse affald, så nu ser det pænt ud flere steder. Derudover har eleverne skrællet og hakket grøntsager og lavet den lækreste minestrone suppe over bål. Mens det simrede blev der tid til at bygge nye huler med nye presenninger. Vi har alle været sammen, og det er virkelig skønt at gå på weekend på den måde.
Den omlagte torsdag startede med, at eleverne i grupper blev sendt ud på et woop løb rundt i byen. Grupperne skulle følge en rute på deres telefoner, hvor der kom et nyt spørgsmål, når man var på den rigtige position. Spørgsmålene var en blanding af matematiske og logiske gåder/spørgsmål, som de skulle svare på. Efter woop løbet skulle alle huler i skoveN pilles ned. Så alt, hvad man havde af ting og byggematerialer, blev samlet sammen i bunker. Da alle hulerne var pakket sammen, blev der tid til en omgang rundbold for hele skolen.

Når vi har omlagte dage, kan man virkelig mærke fællesskabet blomstre. De store er så gode til at tage sig af de små, og nye venskaber opstår. Det har der været meget af i denne uge. Tiden flyver afsted, og man kan virkelig mærke den gode stemning.

I udeskole er vi i gang med et emne om efterår. Sidste uges og denne uges fine kreationer blev til et smuk efterårs træ, som kan se på biblioteket. Selvom vi troede, at vi var færdige med emnet regnbuer, blev vi enige om, at vi godt kunne gøre en smule mere ud af elevernes flotte tegninger på sort papir. De fik deres tegninger igen og fik at vide, at de skulle lave endnu en regnbue på bagsiden, klippe dem ud, få dem lamineret dem og så klippe dem ud igen. Derefter blev de hængt op i loftet på biblioteket til pynt i den kommende tid. Onsdag efter udeskole lavede 2.-5. klasse en lille øvelse med vittigheder på multibanen. Det var de super gode til, og det var også sjovt.
I 0. – 1. klasse har vi haft besøg af Isbjørnen Ib. Det var første vokal 0. klasse fik, og derfor fik vi snakken om hvorfor de syngende dyr (vokalerne) er så vigtige for det danske sprog. Derudover sad der også en 1. klasse som alle var meget hurtige og ivrige efter at fortælle at dyrerne ikke kan lege sammen, hvis der ikke er en vokal sammen med dem. 1. klasse har fået taget hul på læsning igen, og det er skønt at høre at mange af dem heller ikke kan ligge bogen fra sig, selv når de kommer hjem. Den lyst til at lære at læse er guld værd og skal bevares. Derudover valgte 2 frivilligt at læse højt for resten af klassen. Super flot!

I 2.-4. klasse arbejder vi fortsat med stavetræning, og så er 2. og 3. klasse kommet godt i gang med at lave opgaver til vores Frøken Ignora emne. 4. klasserne er så småt færdige med deres gode historier, som vi snart skal have læst højt og så skal vi give hinanden feedback.

I onsdags havde vi en god generalforsamling, hvor der blev valgt nye medlemmer ind i bestyrelsen. Det er vigtigt for en skole som vores, at der er opbakning fra jer forældre, så tusind tak til jer, der deltog.

Vi takker for endnu en dejlig uge, og glæder os til at se alle eleverne igen på mandag.