I denne uge har vi alle været i gang med at forberede vores lejrtur til Sønderjylland. 5.-7. klasse har arbejdet med Historien om Sønderjylland i 1800 tallet. Vi har i denne uge brugt tid på at blive meget kloge på de ting, vi skal ned og opleve i næste uge og ikke mindst forstå hvorfor denne tid er en vigtig del af den danske historie med Slesvig krigene, Dybbøl mølle, Sønderborg Slot og meget mere. Vi har arbejdet med billeder fra romantikken, hvor man tydeligt kan se, hvordan kunstnerne har villet fremhæve alt det smukke ved det danske land både samfundet og naturen, efter at Danmark var gået statsbankerot og var skrumpet ind. Vi har læst en masse fagtekster og hørt en masse historie om tiden lige omkring, hvor den danske grundlov blev vedtaget, og hvilken politiske strømninger der udspillede sig i tiden. I dag har 6.-7. klasse set Slagtebænk Dybbøl og arbejdet med breve som kilder.

0.- 4. kl. har bl.a. hørt fortællingen om Gorm den Gamle og Thyra, Harald Blåtand, Jellingestenen. De har lært runer, skrevet hemmelige beskeder med runer og lavet runesten med deres navne. Der er blevet snakket om Sønderborg Slot, Dybbøl Mølle og 1864. Sønderborg Slot er blevet lavet i HAMA perler og Dybbøl Mølle i LEGO.

I fredags var 2.-5. klasse til Luther-dag i Nykøbing sammen med over 1000 andre børn fra hele Mors. Her deltog vi i fælles morgensang sammen med 200 andre børn; og hvor sang jeres børn bare højt og kønt. Vi skrev afladsbreve, arbejdede med bøger, spiste middelaldermad, legede middelalder lege og var til katolsk messe i klosteret. Forinden havde de fået fortalt om Luther og den katolske- og protestantiske kirke.

I morgen til arbejdslørdag skal vi sammen have frisket skolen op og alle arbejdsopgaverne er fordelt. Der er seddel med i postmappen, hvor I kan se, hvilke opgaver I har fået og hvem I skal lave dem sammen med. Vi glæder os til en hyggelig dag i morgen.

God weekend

Hilsen Astrid