Ugen startede med en omlagt skoledag, hvor vi fik hummere fra Noah og Nichlas’ far. Nogle bagte fladbrød og lavede smør og andre kogte og tilberedte hummersuppe. Mathias tog hummeren ved kloen og aflivede dem. Suppen var en succes og den blev nydt udendørs med stor velbehag.

Der har været gang i den i 0. klasse i denne uge. Uglen Ulla og Bjørnen Benny har været på besøg med hver deres bogstaver, og børnene begynder allerede at eksperimentere når de forskellige dyr leger sammen. 1. klasse var eksperterne i torsdags, hvor de lavede ord som 0. klasse skulle gætte. 2. klasse har arbejdet videre med drille-lyde. I denne uge har vi arbejdet med u’s tre lyde og kineserlyden “ng”. De er nysgerrige på sproget, og går virkelig op i det. De har rigtig fået mod på at børnestave og øver sig i at skrive med de små bogstaver. I vores kreative timer arbejder vi fortsat på vores ringfangere, som forhåbentlige bliver færdige på tirsdag. I naturfag har vi taget hul på sanserne, hvor vi i onsdags arbejdede med høre-sansen. På onsdag skal vi i teateret. Hvis der er en der kan køre, må i rigtig gerne skrive til Casper. I matematik har vi prøvet noget nyt (for nogle) at spille matematik Stratego for at øve tal og plus. Derudover er vi begyndt på tælle opgaver, hvor der bliver talt på livet løs.

3.-4. klasse var i teatret i tirsdags. Der så vi stykket Home. Det handler om to klovne, der lever to forskellige liv. Den ene pusler om sit trygge hjem – og drømmer om at komme ud og opleve den store verden. Den anden er flygtet fra kaos og drømmer om at finde et roligt og sikkert sted at bo. Kan de to forliges trods forskelligheder? Og kan de hjælpe hinandens drømme på vej? Det gav stof til eftertanke, og vi havde en god tur.

I dansk har vi været i gang med at skrive referat og resumé ud fra deres stikord til afsnittene i bogen om Gummi-Tarzan. Derudover har vi fået set animations filmen til. Det var så hyggeligt og børnene synes filmen var god. Fredag sluttede vi af med at snakke om forskelle mellem bogen og filmen. Der var mange forskelle, men også en del ligheder.

I denne uge har 7.-8. klasse arbejdet med med ordklasser og sætningsanalyse i både engelsk og tysk. De har set “grammatik for dummies”, som er små kortfilm om de forskellige funktioner ord kan have i en sætning. Der er blevet analyseret og oversat til den store guldmedalje, hvilket er gået super godt, selvom det kan være lidt svært at finde ud af på fremmedsprog.

Der er kommet nye instrumenter i musiklokalet til elevernes store glæde. Så nu kan vi også spille på ukulele og boomwackers. Det er rigtig dejligt, at vi må have helt normale musiktimer igen.

OBS:

• Der er fællesforældremøde onsdag d. 13. Oktober.
  • Så kom efteråret, for dælan der er kommet meget vand. Husk at få tjekke at jeres børn har regntøj, gummistøvler og skiftetøj på skolen. Da vi stadigvæk vil være en masse ude.