Fredagsbrev:

I dag her vi haft besøg af Kurt Thinggaard fra Fortællegruppen på Mors. Han fortalte en dejlig historie om to små byer, Stribstrup og Ternstrup, hvor folk plejede at være gode venner, men da de så havde besøg af landets dronning og hun ytrede sig om at tern var flotte i den ene by og striber i den anden, blev det af befolkningen i byerne udlagt som, i den ene by at kun tern var smukke og i den anden at kun striber var smukke hvilket resulterede i uvenskab de to byer imellem. Til sidst blev de nød til at få det afgjort og hvad dronningen mente, da to unge, en fra hver by, gerne ville giftes. For det kunne de jo ikke blive, da det betød meget om man gik i striber eller tern. Derfor drager en fælles delegation til dronningen for at spørge hende. Hun svarer, at det er lige meget om man bære kjole, tørklæde, kilt eller bukser. Det er forskelligheden der er vigtigt og smukkest.

0. -1. klasse har på deres udedag i denne uge lavet deres piskeris færdig og vi har afprøvet dem ved at lave pandekagedej. Det blev til dejlige pandekager lavet på bålet.

Nu manfortællinggler 0.-1. klasse kun fire dyr, for at alle dyr til hele alfabetet er flyttet ind og de flytter ind inden vinterferien.

2.-5. klasse har nu fremlagt, hvad de har fundet ud af om deres fugle.

2.-4. klasse har i dag været i Øster Jølby for at se et teaterstykke der hedder ”Ved arken klokken 8” 3 pingviner står og diskuterer om, og hvem, Gud er. De 3 pingviner ender på Noas Ark, hvor de møder Noa, hans forvirrede assistent, Den smukke hvide due. Det hele endte godt, jorden blev tør, og de 3 pingviner kom hjem igen; men hvor er hjem?

I næste uge har vi emneuge om Grønland i 0.- 5. klasse. 6.-7. klasse har projektuge. Børnene i 0.-5. klasse møder mandag til torsdag fra kl. 8.30 til 13.15 og fredag fra 8.30 til 12.30.  6.-7. klasse har aftalt med Ole, at mandag, onsdag og fredag skal de møde på skolen 8.30. Tirsdag og torsdag er hjemme-arbejdsdag, hvis børnene vil det. Husk de skal fortælle Astrid eller Ole, hvad de gør. ALLE, både store og små, SKAL have deres opladede Ipad med.

Næste fredag har vi Åben morgensang i kirken 8.30. Vi mødes på skolen og går samlet derover. Efter er der morgenkaffe på skolen.

God weekend

Astrid