I torsdags rejste 0. – 4. klasse cirka 2500 år tilbage i tiden, eller egentlig blot 25 km i bus mod Heltborg Museum. Her kickstartede vi næste uges emneuge om Jernalderen. Museumsformidler Rune og hans to kollegaer, både fortalte og viste os mange spændende ting. Der blev formet ler, lavet suppe over bål, smedet smørknive, afbarket træstammer, hugget brænde og skudt med bue og pil. Vejret viste sig samtidig fra sin bedste side, så det var en perfekt start på den kommende uge.
I dag fredag var det så de stores tur til at komme til Heltborg. De startede med en god fortælling om livet i jernalderen, derefter fik de lækker hyldebærsuppe, som 0.-4. klasse forberedte i går, og så gik arbejdet i gang. Der blev trænet skydefærdigheder med bue og pil, men det var vist godt, at de ikke selv skulle nedlægge frokosten. Der blev arbejdet hårdt i smedjen med at producere knive og slibe dem fine, og børnene gik virkelig til den med at få afbarket birkestammer til et hus, som er ved at blive bygget. Afslutningvis fik de fladbrød og suppe, som alle var med til at producere.
Nogle rigtig gode dage med fokus på oplevelse af historien.

Mødetider i emneugen: alle møder mandag til torsdag 8.30- 13.00 og fredag 8.30- 12.00. På fredag den 11. oktober er det skolernes motionsdag, så vi slutter ugen af med et løb i oldtiden.

0. klasse har ikke fået nye bogstaver i denne uge, men vi har derimod arbejdet med dem vi har lært. Det sjovt når dyrerne (bogstaverne) leger sammen og på den måde laver nye ord.

1. klasse knokler med læsning og det kører rigtig godt. Det er dejligt at se at i forældre læser med jeres børn, for det rykker virkelig i deres læseudvikling. Fortsæt endelig.

Inden 0. – 1. klasse gik på weekend så vi en kortfilm med Sigurd Barrett omkring det at være god nok. Alle børnene havde oplevet en situation hvor de ikke synes de var gode nok eller tilstrækkelig, så det fik vi en god snak om. Vi sluttede med en runde hvor ens klassekammerater fortalte gode ting om hinanden.
I dag var det så de stores tur til at komme til Heltborg. De startede med en god fortælling om livet i jernalderen, derefter fik de lækker hyldebærsuppe, som 0.-4. klasse forberedte i går, og så gik arbejdet i gang. Der blev trænet skydefærdigheder med bue og pil, men det var vist godt, at de ikke selv skulle nedlægge frokosten. Der blev arbejdet hårdt i smedjen med at producere knive og slibe dem fine, og børnene gik virkelig til den med at få afbarket birkestammer til et hus, som er ved at blive bygget. Afslutningvis fik de fladbrød og suppe, som alle var med til at producere.
Nogle rigtig gode dage med fokus på oplevelse af historien.

I udeskole har den stået på et lille emne om efterår og blade. Først fik eleverne lidt viden inde i klassen, hvorefter de skulle ud i naturen og finde blade fra både løvtræer og nåletræer. Derefter skulle eleverne finde ud af, hvilket træ bladene stammede fra og om der var tale om et løvtræ eller nåletræ. Eleverne undersøgte også, hvilket træ bladene stammede fra. Til slut gik vi, i små grupper, en efterårstur. Vi brugte alle sanserne og fornemmede efteråret, og talte om, hvad der egentlig sker i naturen på denne årstid. Eleverne udvalgte sig et træ, hvor de skulle forestille sig, hvad træet mon havde oplevet i sit lange liv. De skrev små historier om træets liv eller lavede en lille tegneserie. Efter emneugen og efterårsferien får vi i udeskole besøg af Isac’s far, der til dagligt er politimand. Vi glæder os til at lære lidt om politiet og deres arbejde.

God weekend