“Efterårs blade falder
Se de smukke farver kalder
Alt er en symfoni
Skoven står farverig
Det kan vi alle li så vi synger….. “

Sikke en dejlig solskinsuge det har været. Vi starter med et par remindere:

• Husk at møde op i idrætstøj på fredag, da vi løber motionsløb.
  • På onsdag d. 13/10 er der forældremøde kl 19-21 – Forældre i 0. – 2. klasse bager kage.

0. – 2. klasse var onsdag i Nykøbing, hvor den stod på teater og biblioteksbesøg. Vi fik set et rigtig flot og veludført stykke teater ved navn Solsorten, som handlede om at bekymringer ikke skal fylde alt i ens liv. Inden turen gik hjem, lånte vi en stor stak bøger som vi nu læser løs af. I kreativ har vi slebet og olieret vores ringfangere, så bliver vi forhåbentlig færdige på tirsdag, så de kan komme med hjem til efterårsferien. I dansk har vi arbejdet i vores bøger og fredag sluttede vi af i gymnastiksalen med forskellige lege. I matematik fredag har vi spillet 3 på stribe med plus af to terninger. Alle elever gik op i det og de skiftes til at vinde.

3. – 4. klasse har i engelsk arbejdet med verbet “to be” (at være). Det er stadig lidt svært, men det går pænt fremad! 3.-4. klasse øver i matematik minus, plus og gange. Hjemme kan man bakke op om det ved at øve ved at give hinanden små gange, minus eller plustykker feks lige efter aftensmad eller når man kører bil. Derudover har vi haft langspytskonkurrence. Det synes eleverne var mega sjovt. De gik meget op i hvor langt de kunne spytte. I idræt havde de forskellige samarbejdsøvelser, hvor de blandt anden skulle holde i hånd og få en hullahopring til at køre rundt i ring. De lavede også straffet og de skulle kravle under hinanden. Vi har blandt andet brugt tid både i dansk og kreativ på at lave hekse opskrifter. Sådan en som heksen i Gummi-Tarzan bruger. Her skulle de lave en ingrediensoversigt, tegning af deres færdige ret og fremgangsmåden i bydeform. Eleverne fik brugt der gode fantasi. Der er edderkopper, orme, døgnfluer og meget meget mere i deres “lækre” opskrifter.

I 5. Klasse og 6. Klasse er ugen gået med læsning samt ny skriftlig, eleverne har alle læst på livet løs og det er så skønt at mærke, hvordan de alle nyder den ro det giver. Da Læsningen ikke længere en del af morgenrutinen overetagen, vil der komme en del mere læsning ind i dansktimerne. I deres kreatimer denne uge skulle eleverne lave dot-work en maleteknik hvor der kun er tilladt at sætte prikker. Derudover har de øvet fremlæggelsens svære disciplin ved at holde små oplæg om Danmark

7. Klasse og 8. Klasse er i gang med det afsluttende arbejde på deres roman, de skal lave en roman-analyse over bogen. I kultur fag har de færdiggjort deres fremlæggelser omkring en politisk-ideologi. Det var nogle virkelige gode fremlæggelser der kom ud af det. Eleverne beviste her at de uden problemer kunne undersøge, formidle og reflektere over deres emne. Historietimen i tredje og fjerde klasse bød på en uventet gæst, der kom nemlig fint besøg fra selveste kejser Cæsar. Eleverne var noget forundrede over den lighed der var mellem ham, og deres egen historielærer Nikolaj. 7. – 8. klasse har arbejdet videre med sætningsanalyse og oversættelse i tysk. I engelsk har der været fokus på simpel eller udvidet tid for 8. klasse, mens 7. klasse har arbejdet med navneords bøjning i flertal. Ugens sidste engelsktime er blevet brugt på et “fortællespil”, for at få det talte sprog udvidet. I valgfag har vi kigget på kartofler indpakningen, hvor kommer de fra, hvilken sort er det og meget meget mere. Efter det gik vi i køkkenet og kogte de forskellig sorter 5, 10, 15 og 20 min. De skulle finde ud af hvornår de var bedst kogt. Nogle elever syntes det var lidt slemt at tygge i halvkogte kartofler.

Vi ønsker Jer en rigtig god weekend,

/Personalet.