Der har i denne uge været gang i den rundt om på skolen. Der er blevet talt ulvesprog, girafsprog, engelsk, norsk, svensk samt arbejdet med kropssprog, film og store engelske personligheder. Det har været en oplevelse at komme rundt i klasserne og se, hvad børnene bedriver. I dag er plakaten, med det vi siger blevet hængt op. Den får lov til at hænge et par uger, så vi kan huske, hvad vi ikke skal sige til hinanden.

I dag har vi holdt skolernes motionsdag oppe på fælleden. Nogle gik, og andre løb fra skolen og op på fælleden. Der var fem forskellige aktiviteter med
samarbejdsøvelser, som børnene kom rundt til. Da alle var igennem aktiviteterne spiste vi madpakker. Derefter gik vi tilbage til skolen, hvor vi mødtes i musik, og sang en efterårssang inden den stod på efterårsferie.

Efter ferien starter Alla Suhl som lærer her hos os, og vi glæder os alle til at byde hende velkommen.
Husk også, at vi har åben morgensang i kirken fredag den 26. oktober. Det er den første fredag efter efterårsferien.

I SFO’en vender Tobias tilbage efter ferien, da Mette har fået nyt arbejde, med en hel del flere timer, i en børnehave i Thisted. Vi har været glade for den tid, Mette har været hos os, og ønsker hende alt vel og lykke til fremover.

0. – 1. klasse har i emneugen arbejdet med kropssprog og følelserne bag. Børnene er blevet rigtig opmærksomme på, at kroppen har sit eget sprog, og at den kan fortælle rigtig meget om, hvordan man har det, og især hvordan andre har det. Vi sluttede ugen med at gøre vores lille film færdig (kan ses på forældre forum), og så startede vi op på at lave gipsmasker – noget vi gør færdigt efter ferien.( Casper)

2.-4. klasse har arbejdet med sprog på to forskellige måder. Vi har blandt andet arbejdet lidt med svensk og norsk om morgenen, hvor eleverne har fundet ud af, at nogle ord udtales på samme måde, men betyder noget forskelligt. De har prøvet at sige ord på både norsk og svensk, og lyttet til sprogene gennem små film og historier.

Derudover har vi arbejdet med emnet “tal pænt”. Vi startede med at se en rigtig god film, hvor nogle forældre fik fortalt, hvorfor man skal tale pænt til hinanden. Eleverne blev overraskede, og vi fik en god snak om, hvad der sker, når man taler grimt til hinanden. Derefter arbejdede vi med giraf- og ulvesprog. Det vil vi arbejde videre med i hverdagen efter ferien, så vi fortsat har fokus på sproget. Eleverne fik også øje på, hvordan man med sit kropssprog kan få sagt en masse. Til slut lavede vi små stop motion film, hvor en konflikt blev løst gennem girafsprog.

De sidste monsterrelieffer er også færdige, og I kan se de flotte resultater på den nye gallerihylde foran klassen.

Onsdag var 0.-4. klasse i biografen i Nykøbing. Vi startede med at spise madpakker foran kirken, og fik leget lidt. Derefter så vi filmen “Den utrolige historie om den kæmpe store pære”. Den var virkelig god, og vi havde en god tur. ( Kathrine)

5. – 8. klasse har i emneugen arbejdet med Famous English People. De skulle undersøge forskellige kendte engelske personligheder, hvorefter de skulle lave små film med engelsk speak. Nogle af holdene nåede også at lægge undertekster på. De har arbejdet super godt hele ugen, og man har som lærer, til tider, følt sig helt overflødig ? Filmen kommer op på forældreforum, når den er redigeret færdig. ( Ole)

God efterårsferie til alle

Hilsen Astrid