Vi har i dag haft morgensang i kirken. Der er nu noget ved at komme om til kirken sådan en regnfuld og mørk morgen og den så ligger der badet i lys. Som et lys i mørket kom jeg til at tænke på, da jeg gik ned ad stien. Det er meget passende, tænkte jeg, her hvor efteråret er ved at tage fat med rusk, regn og kortere dage. Men det betyder også levende lys og sysler inden døre. Svenne Grøn fortalte i dag, og det er altid en fornøjelse at høre Svenne. I dag fortalte han fortællingen om, da Kresten Kold var huslærer hos præsten i Solbjerg og holdt ”ulovlige møder”. Efter fortælling i kirken gik alle med tilbage til skolen og spiste boller og drak kaffe. Alle borde fyldt i biblioteket. Det er altid en dejlig start på dagen med åben morgensang.

Multibanen, som er en del at byfornyelsesprojektet, står nu næsten færdig. Den bliver godt nok lækker med kunstgræs og bander. Den bliver vi gade for i skoletiden og i SFO og vi håber selvfølgelig også, at den vil blive brugt flittigt om eftermiddagen og i weekenderne.
Håndværkerne er også kommet i gang i lærerboligen. Det bliver dejligt igen at kunne tage lokalerne i brug engang omkring jul ?

De ældste fra børnehaven har været med i udeskole, og det har virkelig været hyggeligt at have “gæster”.
Børnehaven var med både tirsdag og torsdag i udeskolen, og de store børn har været gode til at være de “store”. Temaet er myrer, hvor vi har lært om myrernes udvikling, og hvilken betydning myretuens dronning har. Det har været grænseoverskridende at kravle rundt som en myre. Skolebørnene er rigtig gode til at tage sig af de små. Emnet er myrer. Der fortælles og læres gennem leg. Vi glæder os til, at børnehaven er med igen på tirsdag.

I 0. klasse har vi taget hul på bogstaverne. Slangen Sussi kom med det første bogstav i onsdag, og der vil løbende komme flere dyr med bogstaver, så vi til sidst har lært alle bogstavernes lyde og former. 1. klasse arbejder flittigt i deres danskbøger, mens de to gange i ugen læser sammen med 2. til 4. klasse. (Casper)

2.-4. klasse har knoklet med ugeskemaet som de plejer. I denne uge var der fokus på tillægsord. Derudover skulle eleverne skrive om deres efterårsferie, og øve sig i at læse det højt for klassen. Torsdag var der nerver på, men alle fik læst højt – og de var virkelig gode! Den der læste, skulle læse højt og tydeligt, og de andre skulle være gode lyttere og stille spørgsmål bagefter. Det brugte vi to timer på, så bagefter var det tid til lidt hygge og leg. Næsten alle eleverne legede “skole” i ekstrarummet, og det er fedt at se, at eleverne er så gode til at lege en fælles leg sammen. De sidste var kreative i klassen, og der blev lavet flotte tegninger og bogmærker. (Kathrine)

Husk i øvrigt at sende flyverdragten med i skole. Det er efterhånden ved at være koldt udenfor.

God weekend til alle.

Hilsen Astrid