Det var skønt at hilse alle elever velkomne efter en dejlig efterårsferie. Det var tydeligt at høre, at alle havde fået slappet af, hygget og fået nogle gode oplevelser i løbet af ferien.

I ugens udeskole var vi så heldige at få leveret friske hummere, som Nichlas og Noahs far havde fanget. Det er så dejligt at alle byder ind med det de nu engang kan. Det giver nogle fede oplevelser for børnene og det bliver bare lidt mere spændende, når vi kan have fingrene i det vi arbejder med.De yngste elever skulle nærstudere billeder af en hummer, hvorefter de skulle tegne én selv med alle detaljerne. De ældste arbejdede med faktakort, og var selv inde og undersøge en masse forskellige ting om dyret. Herefter gik vi ud og kiggede nærmere på de levende hummere, inden vi lavede den dejligste hummersuppe over bål.

Nede i 0. klasse har vi i denne uge stiftet bekendtskab med Egernet Emil (E) og Næsehornet Nanna (N). 0. klasse har sammen med 1. klasse arbejdet med vokalers betydning og deraf stavelser. Hver elev har blandt andet valgt ét tal fra 1 til 4, og derefter fundet og klippet ting ud fra et ugeblad, som passede med det antal stavelser de havde valgt at gå på jagt efter. 1. klasse har i denne uge haft en del læsning med 2. – 3. klasse om morgen, hvor de har læst for hinanden.

2.-4. klasse har i denne uge arbejdet særligt meget med de 120 ord. Vi har lånt et tæppe med ordene, og det giver anledning til en masse sjove aktiviteter, hvor ordene kan øves. Det fortsætter vi med i næste uge. 4. klasse har også arbejdet med sætningsopbygning og er så småt begyndt at øve sig i at finde udsagnsled og grundled i sætningerne.2. og 3. klasse har været ved at male vores genretræ til klassen, så vi håber at det snart bliver færdigt, så det kan blive hængt op og brugt i undervisningen. Alle eleverne har også lavet fine halloween billeder, som udstilles på gangen i løbet af næste uge.

I denne uge er 6., 7. og 8. klasse gået i gang med at skrive artikler. De har læst og undersøgt de forskellige typer af artikler og lært om genren. De artikler eleverne skriver skal til sidst sættes sammen til en avis. I 5. klasse er de gået i gang med deres første aflevering i dansk. Deres opgave er at skrive en informerende tekst. Det skal være en tekst, der fortæller om et emne, det kan være en by, en hobby osv.

HUSK:
Fredag d. 30 oktober kommer fotografen og tager billeder af børnene.

Derudover må vi desværre meddele at julemødestedet i år bliver udsat på grund af corona.

Rigtig god weekend

De bedste hilsner fra personalet