Torsdag morgen sagde vi farvel og på gensyn til vores nu tidligere leder Astrid. Efter 19 år på Sundby Friskole, hvoraf 13 år som skoleleder, har Astrid søgt nye udfordringer. Vi ønsker Astrid alt det bedste fremover, og takker for mange gode år. Der bliver afholdt farvel reception for Astrid, når en ny skoleleder er fundet.

0. klasse har i denne uge mødt tre nye dyr i Kaptajn Karlsens univers. Tudsen Thomas kom med bogstavet T, egernet Emil med E og næsehornet Nanna som havde N med. Vi har nu fået i alt tre vokaler, så derfor er vi stille og roligt begyndt at lave små ord. 1. klasse skal igen have ros for at være de “store” som er gode hjælpere, og samtidig er det godt lige at få repeteret bogstavernes lyde og former igen på sidelinjen. 1. klasses læsning går stadig rigtig godt, husk fortsat at få læst lidt hver dag derhjemme. Morgenlæsningsrutinerne er også på vej i den rigtige retning. 1. klasse læser selv tirsdag og torsdag, mens vi har dialogisk oplæsning onsdag. Når rutinerne er helt faste og børnene er trygge i det, begynder vi så småt at rette fokus på skriftsproget.

2. – 4. klasse har lavet flotte græskar tegninger, der hænger udenfor klassen. De er blevet virkelig flotte og meget forskellige. Kig forbi og nyd synet. I bloktimerne arbejder vi med et emne om faktabøger. Eleverne har læst en masse faktabøger, vi har talt om, hvad der kendetegner genren, og eleverne er i gang med at skrive deres egne faktabøger i små grupper.

I denne uge er 5. – 7. klasse gået i gang med et nye emne i dansk, de skal læse bogen “skolen” af Jesper Wung Sung. Temaet for bogen er kompleks ungdomslitteratur. Samtidig er de gået i gang med at træne sig op til naturfags- Marathon den 28. November hvor de skal konkurrere med de andre 5. klasser fra Mors. 4-5 klasse har i denne uge haft p-fag og de er startet op på madkunstskab, hvor de i denne uge har bagt marmorkage som blev rigtig vellykket. I engelsk fortsætter 4. – 5. klasse med freerime activities, vi læser og øver os at oversætte og lære de nye ord. Der arbejdes i grupper ret entusiastisk. Men selv om det går godt, så vil de helst have tysk! I tysk er vi i gang med tal og farver. 6. – 7. klasse har lavet film i tysk, og nu er vi i gang med emnet “Krop,” i engelsk arbejdes der med projekt om musik.

Husk at vi har forældresamtaler sidst i november – når tiderne er fastsat (snarest) sender klasselæreren dem rundt.

God weekend til alle

/Lærerne