I dag havde vi besøg af Svende Grøn, der kom til “åben morgensang” og fortalte for børnene. Han fortalte små fortællinger om engle og Eske spillede op til sang. Selvom vi ikke kunne invitere jer forældre med, hyggede vi alligevel med boller som vi plejer. Det var en dejlig måde at slutte ugen af på.

I udeskole er vi startet på et emne om vinterens fugle, som vi vil arbejde videre med i de kommende uger. Her vil der både være faglige aktiviteter inde samt mere kreative emner udendørs.

Børnene har plaget i månedsvis – og snart kan vi synge nr. 200 i sangbogen (På loftet sidder nissen). Men FØRST næste fredag, den 27., hvor vi har vores årlige juleklippedag. Alle elever møder kl. 8.30 og har fri kl. 13.00. Denne dag laver vi små værksteder, hvor eleverne får mulighed for at rotere og lave forskelligt julepynt i mindre grupper. Så skal skolen pyntes op og gøres klar til december, hvor der selvfølgelig skal julehygges.

0. – 1. klasse har arbejdet med rim i denne uge. Vi har blandt andet spillet vendespil og domino med rim. 0. klasse har derudover lært bogstaverne Å og F at kende. Der bliver arbejdet flittigt med de nye bogstaver. Vi kan efterhånden snart se en lang række bogstaver på tavlen, og vi kan derfor snart begynde at tage hul på den første læsning. 1. klasse begynder ligeså stille at kigge nærmere på de 120 ord, som vi on/off kommer til at arbejde med resten af 1. klasse. I idræt har vi prøvet kræfter med det gode gamle spil: Bob.

2.-4. klasse skriver alle elever historier og der skrives på livet løs. I 4. klasse har vi fokus på at stave rigtigt og sætte punktum. 3. klasserne sætter også punktum og laver lidt kortere sætninger. I 2. klasse handler det egentlig bare om at “turde” skrive – selvom det er børnestavning. 4. klasse skal så småt i gang med at øve udsagnsled og grundled, og de andre klasser skal øve sig i at bruge store og små bogstaver rigtigt.
Derudover arbejder vi stadig med “den varme stol”, og eleverne er vilde med det. De er også gode til at sige søde ting til hinanden. Alle skal HUSKE at aflevere julehistorien i næste uge, så vi er klar til start i december.
I må meget gerne øve klokken med eleverne i 2.-4. klasse. Det starter vi nemlig så småt op med i matematiktimerne.

I SFO’en har vi sagt farvel til Rasmus, der har fået nyt arbejde. Derfor har vi nu budt et kendt ansigt velkommen – nemlig Mette. Hun vil fremover være i SFO’en sammen med Casper og Peter.

Alle elever har fået fotoseddel med hjem i tasken – Thy-børnene får dem på mandag!

Vi glæder os rigtig meget til at se alle de dejlige elever fra Thy, når en ny skoleuge begynder.

Rigtig god weekend.

/Personalet.