Så blev det næsten jul på Sundby Friskole. I hvert fald har vi, efter en rigtig hyggelig klippe-dag, fået pyntet skolen fint op, og vi er nu klar til, at det endelig bliver december. Der er blevet klippet, klistret, flettet osv. og julemusikken har spillet for fuld udblæsning. Eleverne har i mindre grupper roteret rundt mellem forskellige værksteder, hvor der kunne laves forskelligt julepynt. Vi sluttede dagen af med et par æbleskiver, og herefter ønskede vi hinanden god weekend.

Tidligere på ugen er der blevet knoklet i de forskellige fag. I udeskole har eleverne malet et mælkekarton, som skal bruges til fuglehuse. De skal hænge udenfor i træerne, og så skal de fyldes med fuglefoder, som vi vil lave over bål. Så får vi forhåbentlig mulighed for at nærstudere nogle af vinterens fugle på nær hold.

0. – 1. klasse har i denne uge arbejdet med vokaler og deres betydning for sproget. Vi kan ikke lege uden en vokal, og det er ved at gå op for alle børnene at ord ikke kan dannes uden en vokal. 0. klasse har fået bogstaverne Æ og H i denne uge, og vi begynder i næste uge med den allerførste læsning. 1. klasse må gerne huske at få læst derhjemme. Vi begynder at læse i den samme bog efter jul og derfor er det godt at få kørt nogle gode læse-rutiner ind.

2.-4. klasse er så småt i gang med at øve sig til, at de skal gå luciaoptog mandag den 14. december. I år bliver det lidt anderledes, da vi desværre ikke kommer til Solbjerg, og vi kan heller ikke invitere jer forældre ind på skolen til optog. Men derfor skal eleverne på skolen ikke snydes for et fint optog – og vi skal nok tage en masse billeder og lave videoer, så I forældre kan se med alligevel. 2. – 3. klasse arbejder i matematik med gange og uret. 4. – 5. klasse arbejder med brøker. Der må meget gerne øves tabeller derhjemme.

På de stores elevers gang i denne uge står den på filmanalyse, i 5. Klasse ser de filmen “Der var engang en dreng” og i 6, 7 og 8. Klasse ser de “drømmen”. De skal arbejde med filmiske virkemidler og effekter. Formålet med arbejdet er at eleverne skal forbedre deres analytiske evner. 6. – 8. klasse arbejder med en opgave om solsystemet. Det fortsætter også i næste uge. I matematik arbejdes der med brøker og regnereglerne omkring brøker. Husk at få øvet tabellerne – det er rigtig vigtigt.

Vi ønsker jer alle en hyggelig første søndag i advent.

/Personalet