Det’ sørme – det’ sandt – december. Sneen ligger så flot og dejligt i skolegården og børnene har nydt hvert minut af deres frikvarter. Husk lige at få tjekket op på garderoberne til mandag.

• Mandag d. 13. december går 3.-4. klasse Lucia når dagen starter 8.30. Derfor skal 3 – 4. klasse møde kl. 8 denne dag. De må meget gerne være iført hvide strømper, hvide bukser og hvide trøjer.

I torsdags var det meningen at alle elever fra 0. Klasse til 6. Klasse, skulle have besøgt Dueholm kloster i Nykøbing, men vejret ville noget andet, på grund af de glatte veje kunne bussen simpelthen ikke komme frem. Det var ikke kun bussen det havde problemer med at komme afsted, men også et par lærere og nogle elever måtte opgive grundet vejret. Vi tog derfor en rask beslutning på skolen om at dedikerer skoledagen til leg i sneen. Det blev til mange våde flyverdragter og røde kinder. De af os der blev tilbage på skolen så julefilm, og forberedte æbleskiver og varm kakao til alle børn på skolen. Det var en hyggelig dag, og det var skønt at se hvordan børn og voksne legede i sneen.

0. – 2. klasse har i denne uge fået gang i vores pakkejulekalender. Alle sidder så fint og venter spændt på om det er deres navn der bliver trukket. Aksel og Bertram var de to heldige i denne uge – hvem mon bliver trukket i næste uge? I dansk har vi arbejdet med Tippe Tophat. Han er en nisse som bor hjemme hos Albert, men ingen tror på at han findes. Børnene har selv tegnet og karakteriseret deres egen nisse. Fredag gik vi i skolekøkkenet og lavede lækre julekager. Børnene var super gode til at være i køkkenet – selvom oprydning selvfølgelig aldrig er fedt. Vi nåede ikke at pynte dem med glasur, så børnene har fået dem med hjem, så i kan gøre dem færdige. I matematik er vi begyndt med julematematik opgaver. Der er en masse forskellige opgaver man kan vælge i mellem, hvor man får trænet sine matematik færdigheder. Børnene synes det er hyggeligt og spørg om de også skal lave det næste gang.

3. – 4. klasse er i denne uge begyndt at jule hygge. Eleverne må klippe en rød julekugle hver gang man har læst 10 siders frilæsning, lave en side i sin opgave bog eller løst en jule opgave. Målet er at skydedøren ind til det tidligere ekstra rum skal blive fyldt med julekugler. Og selvfølgelig er vi begyndt at læse julehistorierne højt. De hænger så flot rundt på tavlen og eleverne får skiftevis lov til at vælge en historie og pakke den op. Når den er læst op skal de skrive på deres hemmelige seddel, hvem de tror der har skrevet dagens julehistorie. De går virkelig meget op i det og det er så hyggeligt. 3. – 4. klasse har øvet Lucia og de gør det så fint. I matematik har de arbejdet med diameter af cirkler og areal af firkanter.

I denne uge har 5. – 6. Klasse set eventyret ”De Vilde Svaner” i dansk, det har de for at kunne bruge den som baggrundsviden til deres december opgave. Klassen skal i december selv læse og fortolke på et eventyr som de i deres gruppe selv har valgt. Denne danskopgave har til formål at lærer eleverne selv at strukturerer en læseopgave samt at kunne gengive og oplæse. December opgaven skal ende med, at eleverne skal oplæse og vise et kreativt produkt til deres eventyr. 5. – 6. klasse er i tysk blevet færdige med fortællingen om den taknemmelige mus. I engelsk er der blevet arbejdet med sætningsdannelse i fremtid. 5. – 6.klasse har arbejdet med ligninger i matematik både i bogen og aktivt med et løb. I musik er de gået i gang med en coldplay sang. Og i natur/teknik har de lavet praktiske øvelser med sanserne.

I 7. – 8. Klasse skal de i december arbejde med ældre tekster, i mandags læste vi på klasse folkevisen ”Elverhøj” det var en tekst der i den grad satte elevernes tålmodighed på prøve. Når man lige pludselig slet ikke forstår der sprog man taler flydende så bliver man udfordret, for hvad betyder kvæd, van at ride, svam og at møgle sit guld? Vi kommer til at nørde i sproget i december, så forhåbentligt bliver de ældre tekster knapt så svære når vi kommer til juleferien. I tysk arbejder 7. – 8. klasse videre med emnet “2. verdenskrig”, hvor vi er blevet klogere på hvad der egentlig gjorde det muligt, at Hitler kom til magten. I næste uge skal vi se nærmere på hvordan krigen overordnet forløb.

Vi ønsker alle en rigtig god weekend 🙂

/Personalet.