Her i huset kan vi godt mærke, at julen sig nærmer. I denne uge har vi, traditionen tro, haft julemødested. Der var 30 års jubilæum, og i den anledning var der også ekstra overraskelser på programmet. Vi havde de sædvanlige mange gode og tillokkende værksteder, hvor der kunne fremstilles alt fra konfekt og Bolc her til julemænd og kranse. Den første overraskelse var, at en af vores ”gamle elever”, Emilé, som i dag selv er uddannet lærer, og praktiserer sin lærergerning i Sydthy Friskole, berigede os med sine egne sange inden maden. Efter den dejlige julemad og et historisk tilbageblik af Keld Andersen, kom klovnen Gullio med sin søde og dygtige familie.

De underholdte så både børn og voksne fik motioneret lattermusklerne. Cirkus stemningen strømmede ud i en propfyldt gymnastiksal. Madholdet havde som altid lavet fantastisk mad, og der var nok af både det ene og det andet, så heller ikke i år gik nogen sultne fra bordet. Det er fantastisk, at Keld og Bente i 30 år har kunnet samle alle de mennesker sammen, som der skal til, for at få sådan et arrangement op at stå.

I dag har vi haft åben morgensang Eske spillede julesange og salmer. Anne fortalte Madickens Jul. En dejlig julefortælling, som taler lige så meget til børnene, som til vi voksne. Igen i dag var der mange forældre og bedsteforældre, som havde fundet vej til morgensangen, fortællingen og de nybagte boller. Sådan en december morgen, hvor solen og lyset ikke rigtig kommer igennem mørket, men skutter sig i kulden. Så er de levende lys, historien og kaffen ikke at kimse af, og vi er jer taknemlige for, at I kommer og har disse stunder med os.

I denne uge har personalet på Sundby Friskole fået en pris. GF forsikring var forbi onsdag morgen til morgensang med et diplom og en check til personalet. ”Tak for dit overskud” lød overskriften. Vi var indstillet til prisen og i begrundelsen for, at vi skulle modtage denne, stod der følgende: ”Vi vil gerne nominere personalet på Sundby Friskole for altid at vise overskud og forståelse for vores dejlige børn. Personalet går ikke bare op i deres job, de nyder det med smittende omfang. Hvilket giver en følelse af fællesskab, både hos børnene og forældrene. TAK.” Det syntes vi var flotte ord, og vi er meget taknemlige og glade for, at vi blev valgt.

I næste uge er der klassedage torsdag og fredag, hvor 0.-6. klasse møder klokken 8.30 til 13.00. 8. klasse møder fra 8.00- 13.00 torsdag og 8.30-13.00 fredag.
Husk, at vi har kirkegang tirsdag den 18. december kl. 19.00. Denne aften tæller som en almindelig skoledag. Alle børn skal optræde i kirken, så det er vigtigt, at man kommer og deltager. Hvis man mod forventning er forhindret, skal der meldes afbud til Astrid på kontoret.
Vi vil gerne, at der ikke bliver dyttet, når I aflever børn. Det er til stor gene for vores naboer. Vi vil også gerne henstille til, at biler bliver slukket, mens I afleverer børn, så de ikke står og brummer på parkeringspladsen.

Børnehaven vil gerne købe, eller have foræret, pige og drenglegetøj – fx dukker, dukkevogne, action men eller lignende. Henvend jer gerne til Bente Friis.

I 2. – 4. klasse står den også på jul i undervisningen. Eleverne har arbejdet med juleopgaver hele ugen. Hver dag trækker vi en af elevernes selvskrevne julehistorier, og så skal de gætte, hvem forfatteren er. Det bliver der virkelig gået op i. Til morgenlæsning slukker vi lyset og så bliver der hygget i krogene med lommelygter. Derudover har er vi så småt startet på et emne om engle, som vi vil arbejde videre med frem til juleferien.

God weekend

Hilsen Astrid