En uge i julens tegn på Sundby Friskole lakker mod enden. Julestemningen stiger dag for dag, og man kan mærke på børnene at der ikke er længe til en ventet juleferie.

I udeskole har eleverne hørt et lille oplæg om vandets tre tilstandsformer. Derefter skulle eleverne lave et forsøg i små grupper, hvor der skulle fremstilles krystaljuletræer. Eleverne skulle klippe juletræer ud i karton, farve dem med frugtfarve og herefter stille dem i saltvand. Vi er spændte på, om forsøget mon lykkes for os. Vi holder øje med træerne hver dag, og følger processen.

Onsdag formiddag var hele skolen inviteret til generalprøve i Børnehuset. De dygtige børn skulle fremvise deres krybbespil for deres forældre om eftermiddagen, og vi var så heldige at få et smugkig. De var så søde og klarede det super flot!

Børnehuset er i øvrigt interesseret i at købe brugt legetøj i sæt. Så hvis i har noget, så kig ned forbi Børnehuset og få en snak om det.

Torsdag var hele skolen på Dueholm Kloster, hvor Nissemor Mette fortalte julehistorier og viste os rundt på museet. Vi nød madpakkerne i de gamle lokaler, hvor flere også hjalp nissemor med at lave julepynt til det store juletræ. Vi sluttede dagen med at tage et smut forbi Morsø Folkebibliotek, hvor der blev leget, klippet julepynt og læst julehistorier.

I dag nød vi 2. – 4. klasses flotte Lucia optog. Det er så smukt når hele skolen er mørklagt og de levende lys får lov til at gå sin gang i de mørke gange. Vi sluttede af med morgensang i gymnastiksalen. Rigtig dejligt fremmøde af forældre og bedsteforældre.

HUSK: Tirsdag, onsdag og torsdag i næste uge har vi klassedage. Alle møder 8:30 og har fri kl. 13:00.

Juleafslutning torsdag kl. 19:00 – Da kirken stadig er under renovation, afholder vi vores juleafslutning i gymnastiksalen. Her vil Mette (sognepræst) og Lisbeth (organist) afholde en gudstjeneste, hvor børnene også vil optræde med forskelligt musik. Det varer ca 45 min, hvorefter der er kaffe og kage. Til slut ønsker vi hinanden glædelig jul og god ferie.

God weekend

/Lærerne