Julen sniger sig nærmere og stemningen øges dag for dag på vores lille skole. Onsdag havde 0. – 5. klasse store bagedag i vores udeskoletimer, hvor der blev bagt lækre småkager som blev pyntet og spist med velbehag. Torsdag var vi inviteret til koncert af 6. – 8. klasse som spillede Jul på Vesterbro for os.

0.-1. klasse har været udenfor og lege “hvad er klokken hr. løve” med regnestykker i matematik, og derudover står den stadig på juleopgaver. I bloktimerne har de hovedsagligt arbejdet med skriftsproget i denne uge. Vi har blandt andet lavet “hente-diktat” og er i gang med at lave en bog om sig selv i engelsk. Torsdag lavede vi pebernødder af resterne fra onsdagens storebagedag.

2.-4. klasse knokler løs i deres nissefamilier. I denne uge har de skulle lave en lille historie, hvor det yngste medlem i familien pludselig blev væk. De skulle fortælle, hvad der var sket og forklare, hvordan de fandt personen igen. Det kom der nogle søde og opfindsomme historier ud af. Historierne er læst op for de andre i klassen, og der blev også fremvist flotte tegninger. De fine nissehuse bliver færdige på mandag, og så skal de sidste opgaver løses inden vi går på juleferie.

5. Klasse har i denne uge arbejdet videre med filmanalyse og berettermodellen. Nu kan alle elever i femte klasse analyser og finde de skjulte oplysninger i film. Vi har også i denne uge brugt en del tid på, at snakke om hvordan ord kan gøre ondt og om hvordan vi snakker til hinanden på klassen og i skolen.

6. – 7. og ottende klasse har fået en sidste aflevering for i år. De skal lave en skriftlig filmanalyse at “drømmen” på klassen er det gjort klart for dem, hvad der forventes af dem og om hvad kriterierne for opgaven er.

SFO’en holdte julefrokost onsdag med god mad fra Mettes køkken. I sidste uge havde vi julequiz, hvor børnenes paratviden i julen blev testet.

Juleferien nærmer sig og det betyder lidt ændringer i skemaet i næste uge. Mandag skal alle elever i 2.-4. klasse være klar til at komme i Lucia tøjet når klokken ringer 8.30. De må meget gerne have en hvid t-shirt eller hvidt undertøj på. Onsdag og torsdag er klassedage, så derfor møder alle elever fra 8.30-13 begge dage. Der julehygger vi og får ryddet op osv, så derfor er der ikke almindelig undervisning disse dage. Torsdag har vi juleafslutning hvor vi går i kirken som vi plejer og derefter skal vi have ønsket hinanden en rigtig glædelig jul. SFO’en holder selvfølgelig åbent fredag for de tilmeldte børn.

Nyt tilbud i vintermånederne til 4. og 5. klasse:
I perioden fra d. 1 november til og med d. 28 februar er det fremover muligt at tilmelde sit barn til en plads i morgenfritteren fra 6.15 til 8.30. Prisen er 400 pr. måned og det er inklusiv morgenmad. Tilmeldingsseddel kan hentes i SFO’en eller på lærerværelset.

God weekend

/Personalet.