Fredagsbrev.

I denne weekend skal vi, med lidt held, se pinsesolen danse og i næste uge har vi selv muligheden for en svingom, når den årlige musikfestival løber af staben og de forskellige musik og bandhold spiller fra Blå Scene. Vi øver hele ugen; og vi får travlt. Alle møder hver dag fra kl.8.30-13.05. De store (5.-8.) må nok påregne ekstra timer, da det skal gå op med Ove og musiklokalet.
I dag har hele indskolingen været på dyrskue. Vi har været så heldige med vejret, solen skinnede og dyrene var i hopla. Vi fik malket køer, klappet kaniner, kravlet i korn og på halmballer. Der er blevet vurderet maskiner og diskuteret hvilke farver, der var de rigtige, og ikke mindst de forkerte! Og enkelte af børnene var 30 meter oppe over jorden i Brandvæsnets stigevogn. Det var en flok glade og trætte børn der slutter dagen af med fødselsdag hos Mie og Simon. Vi var også så heldige at Malene, Maria, Dorit og Claus tog med. Det er en kæmpe hjælp sådan en dag med så mange børn samlet på et sted. At man kan ”nøjes” med kun at gå rundt med 4-5 børn i stedet for 15-20 børn, som nogle lærere gjorde, gør, at man ser meget mere og får mulighed for rent faktisk at snakke med børnene, om det man ser. 1000 tak for hjælpen.

I denne uge i udeskolen var vi så heldige, at Noahs farfar kom forbi med 5 store hummere, som vi kiggede nærmere på i udeskole. Vi har lært om krebsdyr, studeret de flotte hummere på nært hold og vi fik også lavet en lækker hummersuppe med tilhørende brændenælde-boller over bål. Ugen blev sluttet af med at de yngste elever var kreative og tegnede hummere, mens de store elever har forberedt spørgsmål til “Den store udeskole-quiz”.

I bloktimerne arbejder 2.-4. klasse fortsat i grupper med deres historier. I denne uge har eleverne lært lidt om miljøbeskrivelser, og vi har været på tur rundt i Sundby, hvor vi talte om elevernes nærmiljø, som de også skal tage udgangspunkt i, i deres historier. Nu er det endelig blevet tid til, at eleverne skal skrive indledningen til deres historie efter alt deres forarbejde.

5., 6. og 8. arbejder i juni måned med grammatik og stavetræning, som de sidste emner i dette skoleår. De knokler godt med det. Der bliver givet udtryk for frustrationer, glæde og aha-oplevelser, for grammatikken kan godt drille, men de vil så gerne lære og derfor giver de ikke op.
I næste uge er der musikfestival. 6. Klasse skal stå for tombola, så hvis der er nogen som har nogle sponsor-gaver dertil, så er i meget velkomne til at sende dem med.

God Pinse

Hilsen Astrid