Tiden flyver og den årlige musikfestival nærmer sig. I år er det lørdag den 15. juni. Vi bruger sædvanen tro skoletiden på at forberede os til det store brag om lørdagen. Børnene har i dag fået sedler med hjem om festivalen. Programmet for lørdagen følger senere. Vi glæder os rigtig meget. I mandags startede Victoria i 4. klasse. Rigtig hjertelig velkommen til hende vi glæder os til at lære hende bedre at kende, for vi kender jo hendes familie i forvejen, da hun er søster til Emil i 6. klasse.

Vi har i sidste uge afsluttet vores emne om bier i udeskole. I to uger har eleverne lært forskellige ting om bier gennem både lege og fortælling. Torsdag afsluttede vi forløbet med et besøg af Egon, der er biavler. Han havde sat et bistade op nede ved søen, og eleverne kom på skift ned og lærte endnu mere om biernes vigtige betydning for vores natur. Der blev fortalt, fremvist og eleverne fik også en lille smagsprøve på en lækker rapshonning – direkte fra vokstavlerne. Eleverne blev iført det rette udstyr, og var rigtig interesserede.

Tirsdag var vi på bondegårdsbesøg hos Hanne og Anders Bovbjerg. Vi var så heldige at få en rundvisning på deres minkfarm. Det var virkelig spændende at se en lidt anderledes form for landbrug, og eleverne stillede mange spørgsmål, og var meget interesserede. Vi fik lov til at holde de søde små minkhvalpe, og se hvordan mink bliver opdrættet indtil de skal pelses. Vi spiste madpakker i deres maskinrum, hvor vi også blev budt på sodavand og is. Det var en virkelig spændende og hyggelig dag for alle. De seje 2.-4. klasser cyklede derud og hjem igen i modvind – og der var ikke det mindste brok.

Trærødder og 0. klasse har i denne uge lavet fine sugerørstulipaner som pynter så fint i vores vinduer. Ellers har vi arbejdet videre med ugeskema som stadig er et stort hit, og er også ved at blive en fast rutine i hverdagen.

1. klasse arbejder lige nu med forfatteren Halfdan Rasmussen, hvor vi både læser og lytter. Det giver anledning til at rime og synge en masse.
2.-4. klasse arbejder lige nu i grupper og der skal de skrive historier. De får hele tiden stillet nye opgaver, som de skal forholde sig til i deres skrivning. Ind til videre har vi arbejdet med brainstorm, handlingsbroen, personkarakteristik og nogle enkelte grupper, er begyndt at fokusere på fortællerens synsvinkel. Eleverne er fulde af gode idéer, så mon ikke der kommer nogle spændende historier ud af forløbet. De synes, at det er svært med al det forarbejde, og de vil snart gerne i gang med at skrive selve historien.

Husk at vi holder lukket Grundlovsdag, onsdag den 5. juni.

God kr. himmelfart ferie

Hilsen Astrid