I dag har vi sagt velkommen til 3 nye trærødder, der mødte op fuld af forventning. Vi mødtes i Frejas hus, hvor vi hyggede med rundstykker og mor eller far fik mulighed for at få fulgt børnene afsted den første dag. Vi glæder os til at lære børnene endnu bedre at kende, og på mandag går det løs med “almindelig” skolegang – eller så almindelig som den nu kan blive i disse tider.

Denne uge har stået i kontrast til den første uges dejlige solskin. Det har været koldt og blæsende, hvilket har resulteret i mere indendørs undervisning.

1. klasse har generelt arbejdet videre i deres bøger i denne uge. Fredag havde vi “historie” på skemaet. Vi snakkede om besættelsen og om hvilken sammenhæng det har med vores nuværende situation hvor vi også på en måde er “låst”. Vi snakkede om befrielsen og om at vi på mandag laver lys, som kan sættes i vinduerne i de mange hjem.

Imellem bygerne har 2. og 3. klasse knoklet med at fjerne ukrudt i vores højbede, så nu er vi så småt klar til at plante og så. De har også lært om genren tingseventyr. Lige nu er de alle sammen godt i gang med at skrive deres egne eventyr om vejskilte. Inden vi gik i gang med at skrive tingseventyr, var vi på tur rundt i Sundby og kigge på nogle af byens vejskilte. Gad vide, hvad sådan et vejskilt egentlig oplever og tænker, når de bare står og kigger den hele lange dag? Elevernes eventyr bliver udstillet i vinduerne i stueetagen, når de er færdige, så nysgerrige læsere kan fordybe sig i elevernes tingseventyr gennem vinduet.

I 4. Kl. Går det rigtig godt. Vi har fået en rigtig god morgenrutine, hvor vi har højtlæsning med morgenmapper, morgensang og skrivestund. Denne uges skrivestund har været med terninger, så alle havde samme udgangspunkt for deres historier. Efter pausen laver vi noget forskelligt i denne uge hav vi lavet læseløb, sabelkat, Format bogen og fredag blev brugt på diverse matematik spil. Hvor der bl.a. Gamblet på livet løs. Torsdag tog vi en spontan svømmetur da rediatoren i gymneren “sprang”. Heldigvis kom hjælpen hurtigt og det blev fikset med godt samarbejde og teamwork. 4. Kl. Var dybt optaget og inponeret af hvordan det hele blev repereret.

5, 6 og 7’ende klasse også i dennne uge knoklet med ugeskema. De arbejde så godt og er super gode til, at overholde de aftaler der er lavet mellem dem og lærerene. Vi har rigtig fået vores teams samtaler op og køre, det er super fedt og det skaber er godt samlingspunkt i disse meget specielle tider.

I næste uge er vi klar til at klø på igen i de 4 skoledage, som ugen byder på. Rigtig god weekend til jer alle.

De bedste hilsner fra lærerne