Kom maj du søde milde, gør skoven atter grøn! Maj det blev, og som vi lige gik og troede, at foråret og sommeren var kommet, blev det igen hundekoldt og flyverdragten skal vist ikke med hjem endnu. I går var indskolingen ved vandet. Peter Appel fra fri naturklub Mors var der også, og den store trailer, som står på havnen kom i brug. Der er stadig alt det udstyr, man kan ønske sig, når man skal kigge efter vanddyr, og der blev fundet adskillige flotte eksemplarer af forskellig art. Eleverne skulle, iført vaders, undersøge livet under vand. Derudover fangede vi smådyr fra bådbroen og kiggede ned i vandet med vandkikkerter. Det var en rigtig god, men blæsende dag.

I udeskole tirsdag fremlagde 1.-4. klasse for de yngste elever om forskellige dyr. De havde i grupper arbejdet med et bestemt dyr, og deres nye viden skulle formidles videre til de yngste klasser. De havde sørget for at gøre det rigtig hyggeligt for deres publikum med tæpper og puder, og de stod klar til at fortælle om deres dyr. Det gik virkelig godt, og trærødderne og 0. klasse var dygtige til at sidde stille og lytte.

Trærødderne og 0. klasse har haft deres første uge med ugeskema, og det har været en succes. Børnene arbejder derudaf i diverse opgaver, og alle jagter krydser. Der bliver i 0. klasse arbejdet med orddannelse, hvor vi er begyndt at snuse til ord med mere end 2 bogstaver. Husk fortsat at få læst i frilæsningsbøgerne derhjemme.

Oppe ved de store børn har vi i et stykke tid haft travlt med alle mulige forskellige ting. Det er derfor dejligt at komme tilbage til den mere “traditionelle” danskundervisning. 8. Klasse arbejder med horror-noveller, og vi skal det næste stykke tid gennem 12 forskellige forfatters noveller. Gys og gru kan være både skræmmende og tåkrummende, og så er der en hel masse at snakke om. I sidste uge gjorde de klar til at fremlægge deres projektopgaver, og i torsdags fremlagde de for 5. og 6. klasse samt hinanden og Astrid, Anne og Ole. De gjorde det super godt, og det var nogle rigtig gode opgaver og produkter, som de havde fået lavet. 5. og 6. klasse er startet på en grafisk roman som hedder Zenobia. Amina er en pige, som på egen hånd må flygte, da hendes forældre forsvinder og der udbryder krig i hendes hjemland. Hun må være stærk som den syriske dronning, af samme navn som bogen, og undgå at ende på havets bund som skibet Zenobia, der sank i 1980.

God weekend

Hilsen Astrid