Det var ren fornøjelse at have de store klasser tilbage på skolen, selvom det på nuværende tidspunkt kun er for en enkelt dag om ugen.

0. – 1. klasse har læst på livet løs i denne uge, og det er dejligt at både se og høre at i læser derhjemme. Udover at læsning har fyldt på ugeskemaet, så har vi også afsluttet vores trolde-tema. Vores små trolde, som både har fået navn, alder og familier, har nu også fået hår (græs). Derudover blev vi færdige med vores trolde huler. I næste uge fortsætter vi med læsning, men temaet er i stedet påske i 0. – 1. klasse.

I går var 2.-4. klasse på tur til fjorden, og emnet for dagen var sten. Eleverne fik genopfrisket, hvordan sten opstår, og vi gik på jagt efter forskellige typer af sten. Herefter snakkede vi om, hvor stenene stammer fra, hvordan de er opstået og hvor gamle de er. Flere elever blev optaget af at tænde bål med flintesten, og det fik de meget tid til at gå med. Her var tålmodighed vigtigt, og desværre lykkedes det ikke at få lavet gnister. Andre blev grebet af at lave en ”bro” af sten, så de kunne gå lidt ud i vandet. Det var teamwork på højt plan. Vi øvede kast med sten ud over vandet, hvor eleverne skulle sigte og forsøge at ramme en stor sten, der blev kastet ud over vandet. Med stor jubel lykkedes det at ramme en enkelt gang. Vi havde en dejlig tur i solskin, og nød madpakkerne ved vandet.

5. Klasse var i mandags i køkkenet, hvor de lavede lasagne fra bunden. Imens lasagnen var i ovnen blev der tid til lidt kreativ hygge med gækkebrevskreationer i mange flotte varianter. I tysk er der blevet arbejdet med den regelmæssige bøjning af de tyske verber, hvilket er gået rigtig godt, selvom det er noget helt andet end den danske grammatik.

Onsdag var 6. – 7. – 8. Klasse også i køkkenet. De lærte at lave bøf m/bløde løg, kartofler og sovs, samt citronfromage. Vi havde nogle hyggelige timer i køkkenet.

Rigtig god weekend

De bedste hilsner