Sæt kryds i kalenderen:
31. marts forældrekaffe i børnehuset – Vi siger farvel til Lone Andreasen
8. april er der åben morgensang
11. juni afholder vi året musikfestival

Mandag den 4. april tager vi i mod de nye trærødder. I den forbindelse flytter 2. Kl. ind til 3.-4. Kl. for at give plads til alle. Vi glæder os alle til de nye starter.

0. – 2. klasse har i matematik arbejdet med videre med mønstre. De har lært at der også kan være mønstre i og med tal. Der blevet leget leg, hvor to skulle udenfor døren og skulle finde mønstre med de andre elever, som hver havde fået et tal. De to uden for døren skulle kunne sige, hvad mønstret var i mellem tallene. I gennem hele ugen har vi arbejdet intens med solsystemet. Det kan være pænt svært at forestille sig hvor stort alting er, når man selv synes at jorden er enorm. Vi har derfor været kreative og lavet de 8 planeter i papmache i cirka størrelsesorden. I dag startede vi med at male dem og i næste uge får vi malet de sidste færdige, så de er klar til at blive hængt op. 0. klasse har fået bogstaverne R og Y, hvilket vil sige at vi har fået alle de bogstaver der har deres egen selvstændige lyd. I næste uge kommer de sidste 4 dyr på besøg, alle de resterende bogstaver efteraber nogle af de bogstaver børnene allerede kender. Vi har haft en lidt udfordrende uge, da vi har været hårdt ramt af sygdom i klassen. Vi håber alle bliver friske til næste uge. I idræt har vi dyrket yoga, se lige de dygtige elever.

3. – 4. klasse arbejder fortsat med dyr i zoologisk have i engelsktimerne. Vi har læst en historie, oversat et postkort og øvet udtale af nogle svære dyrenavne – blandt andet hippopotamus og rhinoceros (flodhest og næsehorn). I matematik er der arbejdet med gange og division igen. Og de er ved at være rigtig gode til det. I naturfag har vi lavet plancher med syre og baser, og vi har målt pH værdi på citrusfrugter og sodavand. I dansk har vi arbejdet videre med det svenske i denne uge var det Pippi, der skulle læses og snakkes om. Derudover har vi arbejdet en del med deres skriftlige bøger. I krea har vi lavet blomster af toiletpapruller, de er simpelthen blevet så flotte. Eleverne får trænet med der lytte, tegne, male og ikke mindst klippe evner. Det kan være rigtig svært at klippe ud, når der er vinkler på mindre en 90°.

Denne uge er gået med skrivekursus i Word og grammatikøvelser i 5. – 6. klasse vi er fredag gået i gang med opgaver der handler om reklamer. De skal kunne identificere målgrupper og beregne hvilke produkter der kan sælges til forskellige personsammensætninger. I Krea/gastro kokkererede eleverne i torsdags frikadeller med sovs og kartofler, det faldt i god jord for næsten alle i klassen. 5. – 6. klasse er i gang med at lave deres egen avatar-superhelt i engelsk, som de skal præsentere for klassen i næste uge. I tysk har vi i denne uge arbejdet med lidt forskelligt i arbejdsbogen – oversættelse, bøjning af udsagnsord og bestemte/ubestemte artikler. 5. – 6. klasse har afsluttet deres lille statistiske undersøgelse om egne skærmvaner. I naturfag har de fået en kort indføring i grundstoffer og molekyler. Vi har arbejdet med pH skalaen og målt syre og baser på forskellige ting som vi bruger i hverdagen.

7. – 8. klasse er blevet færdige med at læse romanen ”soldater græder ikke” så ugen er gået med at løse opgaver der skal hjælpe dem med at forstå romanen på en dybere plan. De løser opgaver hvor de skal omskrive tekststykker ud fra forskellige synsvinkler. Hvordan oplever de forskellige personer den samme konflikt? I kulturfag arbejder klassen videre med deres undersøgelse omkring internationale organisationer, alle i klassen skal på onsdag være klar til at fremlægge. I engelsk arbejder vi med rollespil. De skal i næste uge fremlægge et interview om kode-knækning, som de arbejder sammen 2 og 2 om. I tysk har vi set nærmere på tysk musikkultur og ageret radiobrevkasse for Moritz, som har problemer med forældrenes forældede musiksmag i hjemmet. I valgfag har vi arbejdet videre med mad indtag. Vi tog hul på emnet om, hvor meget skal man være aktiv for at forbrænde x antal kalorier. I idræt er vi begyndt med emnet med parkour, de er frygt løse og springer ud i alle de udfordringer de får. Vi arbejder videre med det de næste par uger.

SFO: På tirsdag er der rulleskøjte-/løbehjulsdag i fritteren. Vi skynder os at spise, når skoledagen er slut og tager ned på den ny-asfalterede parkeringsplads ved Sundby Forsamlingshus. Husk cykelhjelm, knæbeskyttere/albuebeskyttere m.m., da der sikkert vil forekomme styrt!

Vi ønsker alle en rigtig god weekend

/Personalet