Så fik vi endelig forårssolen at mærke på kinderne, og heldigvis var vejret også godt, da vi torsdag samlede skrald i Sundbys gader. Mange børn blev chokerede over, hvor meget skrald der faktisk ligger og flyder i byen, og der blev virkelig gjort en indsats for at finde selv de mindste stumper. Det gav os også mulighed for at få en snak om, hvordan vi hver især kan hjælpe til med at passe på naturen. Mens nogle elever knoklede med at samle skrald, lavede andre elever lækker chili con carne over bål. Det betød, at vi alle kunne slutte dagen af med et dejligt måltid ved bålet. Lone havde lovet is til alle børn, så efter fælles oprydning sluttede vi af med en lækker is.

Hos Trærødderne øver vi os fortsat i at gå i skole, og de er bare super gode til det. De springer troligt ud i det nye, som vi præsentere dem for. Alle trærødder har fået en “stor ven” fra 5. klasse, som de sidder ved til morgensang og som i ugens løb har læst højt for dem.

Udover at skulle lære at gå i skole, så begynder vi allerede nu, også at øve os i at skærpe vores sproglige opmærksomhed. Det gjorde vi onsdag med en lytteopgave, hvor korte lyde fra en højtaler skulle beskrives/tegnes. I matematik har vi lavet de fineste spejlinger af naturmaterialer.

0. – 1. klasse har taget hul på læsning igen. Husk fortsat at læse 5-10 minutter derhjemme hverdag. Derudover er vi begyndt at have fokus på børnestavning, som vi kommer til at arbejde mere med det næste stykke tid.

I løbet af ugen har 2.-4. klasse fået skrevet deres fine forårsdigte færdige. Det kan være svært at blive enige, når man skal skrive sammen i en gruppe, men alle grupper er tilfredse med resultatet, og i næste uge skal de fine digte læses højt. Derudover træner vi hver dag ordklasserne fælles. Vi øver os i at skrive sætninger og gøre dem mere spændende ved at bruge tillægsord. De ældste øver sig i at finde udsagnsled og grundled, og så hjælper vi hinanden med at sætte komma.

I næste uge begynder vi at arbejde med bogen ”Det satans ukrudt” af Kim Fupz Aakeson. Det er en billedbog, der i korte træk handler om at miste og turde sætte ord på sine følelser. I matematik er eleverne efterhånden eksperter i at plusse store regnestykker og skrive pænt i deres hæfter – der bliver virkelig knoklet i timerne.

I denne uge har 5. Klasse arbejder videre med deres boganmeldelse og er kommet næsten i mål, de har virkelig knoklet og arbejdet hårdt for, at skrive den bedst mulige anmeldelse. I tysk og engelsk de snakket om hvordan man bestiller is på restauranter “det er jo vigtig viden det nemt kan bruges i fremtiden”

6, 7 og 8.klasse har arbejdet med genrer kendskab og har skrevet noveller. Det er endt i nogle fantastiske sjove, dystre, sørgelige og spændende noveller som de uden problemer har læst højt for os andre i klassen. I tysk er eleverne i gang med, at læse en tekst omkring Brødrende Grimm

Vi ønsker Jer alle en rigtig god weekend 🙂

/Personalet.