Sikke en dejlig solskinsuge. Husk at UV-indekset siger solcreme. Smør ind hjemmefra og send gerne solcreme med i tasken, hvis der ønskes, at de får mere på i løbet af dagen.

I næste rykker vi tirsdagsmaden til onsdag, da 5.-8. Kl. er ude af huset hele dagen.

Til information har Nikolaj ferie i næste uge, så derfor er skemaændringer. De fleste timer bliver der sat en anden lærer på.

Torsdag tager hele skolen på tur, I hører nærmere i næste uge.

Der tilbydes igen individuelt musikundervisning fra Musikskolen, hvis det kunne have interesse, så kontakt lærerværelset. Så giver vi kontaktinformationer.

Trærødder-1. Klasse har i denne uge, arbejdet med engle i kristendom og krea. I dansk er vi begyndt at arbejde med de 120 ord, så har vi været ude og male med vand. Derudover har vi haft diktat for første gang, det har de bare styr på.

I naturfag har vi været ude og nyde det gode vejr, og snakket om hvilke forårstegn, vi kunne finde i naturen. I matematik i denne uge har vi blandt andet arbejdet i individuelle kompendier og leget lege med tal. Vi legede lige og ulige fangeleg, samt her kommer vi, hvor man skulle skrive tal med numsen.

2.-4. Klasse. har i denne uge i dansk arbejdet en del i deres skriftlige bøger. Derudover har vi arbejdet med vredes symboler/dyr. Vi fik gode snakke om, at der er mange forskellige måde at blive vred på, og ikke mindst, hvordan det kommer til udtryk. Eleverne skulle i par lave skuespil, hvor de fremviser et af vredesbillederne, som tilskuerne skulle gætte. Eleverne synes, at det var sjovt, svært og pinligt. Men alle klarede opgaven så flot.

I matematik har de arbejdet med målinger. Vi sluttede ugen med at snitte en svensk målepind, som kan måle alt i store højder.

I naturfag var vi nede ved vandhullet og fiske. Vi fangede både salamander, frøer og andre vandinsekter. Det gik børnene rigtig meget op i.

5.-6. Klasse har fået omlagt alt deres matematik til naturfag. Vi har nemlig lånt Lego Mindstorm. De har eksperimenteret med at bygge og programmere robotter. Der lød en hyggelig summen af små selvkørende robotter, som reagerede på bevægelse, lyd og lys. Derudover har de i dansk færdiggjort deres afleveringer denne uge, de har knoklet for at blive færdige med den, og virkelig gjort dem umage for at opfylde kravene. Ellers har vi arbejdet med grammatik, hvor vi har haft fokus på helsætninger og ledsætninger.

7.-8. Klasse har ligeledes i dansk arbejde med tegnsætning og stavning. Fredag fik de en tydelig gennemgang af en aflevering, som de skal arbejde med i næste uge. De skal alle i klassen, skrive et portrætinterview af en selvvalgt kendt person.

I valgfag i denne uge har de lavet pesto-snurrer. Nogle synes det var nemmere end andre at lave snurrer. De lavede selv pestoen af de ramsløg vi har på skolen. De smagte rigtigt godt, og madanmelderene (de andre lærere) gav dem topkarakter.

Rigtigt god weekend.

/Personalet