En kort men skøn “almindelig” uge er gået. I denne uge har børnene leget med nogen fra sin egen klasse i frikvarterne. Det har vi valgt for at styrke sammenholdet i klasserne. Det har været rigtig godt givet ud, selvom det for nogen i starten var svært, når ens bedste kammerat går i en anden klasse.

Trærødder, 0. og 1. klasse har i denne uge arbejdet med mælkebøtten. En fantastisk “blomst” som børnene virkelig synes var fascinerende. Alt det den kan bruges til, og den måde at “overleve” og formere sig. Vi lavede foldebøger om mælkebøtten. Trærødder farvede mælkebøtten med farve og i sort/hvid, mens 0. – 1. klasse farvede og børnestavede om de forskellige dele, blomst, stilk, blade og rod. I matematik har vi rigtig haft gang i vores købmandsbutik. Alle har nu handlet og været købmand, men vi lader købmandsbutikken stå lidt endnu, så vi kan lege med den i frikvarterne.

2.-4. klasse lytter lige nu til Kenneth Bøgh Andersens podcast ”Landet på den anden side”. Den handler om drengen Alex på 13 år. Hans forældre er blevet skilt, og han skal forholde sig til en hverdag med en ny papmor og en ny lillebror. En dag bliver der tåget, mens han er ude at lufte sin hund Ricko i skoven. På den anden side af tågen møder han ellepigen Ella, og opdager, at der findes en anden verden. Podcasten er en fortælling på 10 afsnit, som vi vil høre i den kommende tid. Alle hører med på podcasten, men kun 4. klasse arbejder med indholdet og løser opgaver til. 2. og 3. klasse arbejder med forskellige skriftsproglige genrer. Indtil nu har de arbejdet med emner som efterlysninger, en invitationer og ansøgninger. De skal lære om genren og dens kendetegn, og de har også produceret tekster selv.
Mandag går vi i krig med genren instruerende tekster. Vi arbejder med opskrifter, og det betyder også, at vi alle vil gå i køkkenet og lave mad. Derfor behøver I ikke at sende en stor madpakke med denne dag, men det kunne måske være godt med en lille hapser til den første pause. Vi arbejder videre med podcasten og genreskrivningen i næste uge. I matematik er 4. klasse begyndt at arbejde med vinkler. 2. og 3. klasse arbejder med spejlinger.

I 5. Klasse har vi i denne uge arbejdet med skrivning, læsning og stavning. I klassen er de så gode til, at arbejde koncentreret og fokuseret på skolearbejdet selvom det ikke altid er lige sjovt det man skal i gennem. Det har været en uge i klassens tegn, for i frikvartererne har de skulle være sammen, og har ikke været sammen på tværs med de andre. Det har været helt fantastisk at se hvordan eleverne har hygget dem med spil i klassen, eller med musik i gymnastiksalen.

6, 7, og 8. Klasse har fået gennemgang i talesprog og skriftsprog, da det er noget der lige skal finjusteres i deres tekster. Der har også været gennemgang i kommaregler og om hvordan kommaet kan rede liv (spørg jeres børn hvis i vil vide det) Også hos de store elever har frikvarteret være holdt for dem selv, de har ligeledes hygget dem med boldspil og musik i gymnastiksalen og fodbold på multibanen.

Tirsdag i næste uge skal 5 til 8. Klasse på tur til Nykøbing, alle elever over 12 år skal derfor testes negative inden, I bedes derfor at få dem testet, sådan at de har en max 72 times gammel negativ test inden.

Vi må igen byde velkommen til Linda fra musikskolen Mors, tilbyder privat undervisning i fløjte, klaver og guitar. Hvis man er interesseret så kig ind på lærerværelset og få mere information.

Rigtig god weekend 🙂

/Personalet.