Trærødderne – 1. klasse har i denne uge arbejdet med tegneserier. Vi har kreeret vores egne og snakket om hvilket sprog der bliver brugt. Tirsdag var vi på tur til sportspladsen, hvor vi spiste madpakker og spille minigolf i det dejlige sommervejr. Fredag plantede vi vores pralbønner ud foran vores vinduer, så de rigtig kan sætte rødder og blive høje og flotte.

I 2.-4. klasse hører de fortsat podcasten Landet på den anden side. Vi mangler kun to afsnit, og der er mange forskellige teorier om, hvordan det hele mon ender – og er troldene mon gode eller onde? Vi taler fælles om hvert afsnit, og 4. klasse arbejder med spørgsmål til indholdet og resumé i foldebøgerne. 2. og 3. klasse øver sig i at skrive pænt, og træner lige nu de små bogstaver. Der bliver arbejdet godt i timerne, og vi får lavet en masse forskellige typer danskopgaver, og vi har også lavet opgaver udenfor i det dejlige vejr først på ugen. Tirsdag var alle de andre klasser på tur, så der udnyttede vi, at vi var ”alene hjemme”. Derfor stod den blandt andet på gemmeleg på hele skolen og inde frikvarter. Fredag sluttede vi af med en hentediktat og lækker kage, som Thilde og Mathilde havde bagt.

Tirsdag var alle på 1. sal med Nikolaj og Lone på tur til Nykøbing. Det var en super dejlig dag, der startede med en byvandring omkring det gamle rådhus. Der blev talt meget om industrialiseringen i Nykøbing og om hvordan Morsø Jernstøberi bidrog til kommunes udvikling i 1800-tallet. Efter byvandringen fik eleverne en pause hvor de kunne gå på tur gennem gågaden, det var en fornøjelse at se hvordan alle elever hyggede dem i solen med købte og medbragte madpakker. Da madpakkerne var spist gik turen videre til museet Dueholm Kloster hvor vi skulle se udstillingen ”bolden ruller” en super spændende og veltilrettelagt udstilling, flere af børnene kunne se ældre billeder af deres familiemedlemmer i fodboldtrøjen. Anden del af turen gik til støberimuseet, her gik vi på en spændende vandrig gennem de mange forskellige produktioner som jernstøberiet har haft gennem deres mange årtier. Det var en helt fantastisk dag med højt humør og solskin, som i den grad blev nydt af lærere såvel som elever. Lone og Nikolaj takker for en dejlig turdag.

Torsdag var alle fra 5. Klasse til 8. Klasse i gymnastiksalen hele dagen, vi havde håbet på en udendørs dag, men måtte rykke ind i ly for torden og regn. Hele dagen fik de dyrket en masse motion og idræt lige fra stikbold til hockey.

Rigtig god weekend 🙂

/Personalet