Så kom vi i gang igen og det har været en dejlig uge. Først med fællesspisning tirsdag aften og dernæst 1. skoledag onsdag. Tirsdag aften mødtes vi til spisning med madkurv, leg og fællessang. Det var 2. gang vi prøvede denne form og jeg syntes det er et par skønne timer, hvor vi lige kan hilse på hinanden efter en lang ferie. Det var så dejligt, at se jer alle igen.

Onsdag morgen var der så 1. skoledag med morgensang, fortælling hvor der traditionen tro blev fortalt Klods Hans, spist boller og taget klassebilleder. Vi har her valgt at bringe billedet af den samlæste klasse med den højeste gennemsnitsalder. Efter en pause var klasserne sammen med klasselærerne resten af dagen.

Onsdag morgen var der også 4 nye ansigter og deres familier som startede på skolen. Vi vil gerne ønske jer alle hjertelig velkommen og glæder os til at lære jer og jeres familier rigtig godt at kende. Og efter de første par dage, ser det ud til, at I alle er kommet rigtig godt i gang.

Torsdag og i dag har vi haft almindeligt skema og det ser foreløbigt ud til at alle klasser har den rigtige lærer ifølge skemaet. På mandag starter svømning for 5.-6. klasse. Jeg tror nok, jeg kom til at skrive, at 4. klasse også skal have svømning i efteråret, men det skal de ikke. De har der i foråret sammen med 1.-3.

HF; Håndværk og Færdigheder starter i uge 37, når vi kommer hjem fra lejr.

I næste uge skal vi til Kulturmødet om fredagen. Vi har sammen med de andre friskoler en udstilling derinde. Vi arbejder derfor i alle klasser, i øjeblikket, med verdensmålene i bloktimerne.

I 5.6.7. klasse arbejde vi med FN´s verdensmål, som blandt andet omhandler fattigdom. Vi kigger også på de andre mål og sætter os ind i, hvad de handler om. Men primært har vi valgt målet afskaf fattigdom. Vi sætter os ind i, hvad problemerne er, hvordan tænker at vi skal løse opgaven og vi snakker om egne løsningsforslag. Dertil vil vi udstille en lille video i Nykøbing, hvor I kan se, hvad vi har arbejdet med.

Ligeledes arbejder 2.-4. klasse med verdensmål. Det overordnede emne er fattigdom, og vi er så småt kommet i gang. Eleverne har brainstormet om, hvad de tænker på, når de hører ordet fattigdom. Det kom der en god snak ud af, og eleverne skulle efterfølgende prøve at illustrere, hvad de forbinder med fattigdom. Det arbejder vi videre med i næste uge, hvor vi blandt andet også vil prøve at dramatisere nogle af deres tanker om fattigdom. Vi skal også arbejde lidt med børns rettigheder og kigge lidt på de andre verdensmål.

God weekend

Astrid