Fredagsbrev uge 35.
Så nåede vi enden på skoleugen. En uge der har stået på “almindelig” undervisning efter sidste uge der stod i Kulturmødets tegn. Tirsdag blev der afholdt forældremøder i alle klasser. Vi er så småt ved at gøre klar til lejrtur. Al maden er netop bestilt ved den lokale købmand og det i forældre skal sende med, er vist også ved at være på plads. Tilbage er så bare at håbe på det gode vejr.

Tirsdag var 0. – 1. klasse til 1-1-2 dag i Thisted. Det var en rigtig god og varm dag med rigtig mange glade børn fra Thisted og Morsø kommuner. Falcks maskot, Sofus, underholdte os og lærte os præcis hvad man skal gøre hvis man oplever et uheld. Derefter stod den på mange spændende workshops rundt på pladsen. Inden turen gik hjem, gav tryllekunsteren Jesper Grønkjær et lille show.

Ellers har vi brugt ugen på at komme ind i vores hverdagsrytme igen efter ferien. Slangen Sussi har været forbi med S, Muldvarpen Mulle med M, og senest Isbjørnen Ib med I.. 0. Klasse følger koncentreret med når bogstaverne, deres lyde og former gennemgås. Vi giver gaver til dyrene (ting som starter med samme forbogstav som dyret) og der går helt sport i den, især for 1. klasses vedkommende, som er gode til at hjælpe.

I udeskole har vi haft et emne om sten. Først var alle elever nede ved fjorden og finde en sten, som de yngste elever har malet. De ældste elever har så skrevet små glade ord og sætninger på dem. Resultatet er blevet små farverige humør-sten, der skal ligge rundt omkring og skabe god stemning. Alle elever har hørt om, hvor sten kommer fra. Derudover har eleverne i 3.-4. klasse lært om de forskellige bjergarter. De har lært, hvordan stenene er blevet skabt, og hvordan man kan kende dem. Som afslutning på vores emne, var vi igen en tur ved fjorden og lave stenbingo. Derudover fandt vi sten og kategoriserede dem. En rigtig god tur i solskin, hvor der også blev tid til at dyppe tæerne og synge en fællessang ved vandkanten.

4. klasse er startet på et forløb, hvor de skal lave en informerende tekst om et dyr fra Reepark. Indtil videre har de læst om deres dyr, og er så småt ved at få styr på lidt fakta omkring dyrene. De laver hver især en lille fakta bog om dyret i Book Creator. Mon ikke de også får endnu mere viden om dyrene, når vi på lejrturen besøger Reepark.