Denne uge blev afsluttet med en fælles gang faneleg hele skolen. Det var sjovt, og det er fedt at se at alle børn tager del i legen.

 

0.-2. klasse har i denne uge været ovre i sløjd og arbejde videre på vores ringspil, så de har været i fuld gang med at save og slibe. Så har vi også leget Kims leg med bogstaver og i naturfag er vi startet op på et emne om dyr på Savannen. I musik har vi sunget askefis og Tante Andante i musik, og så har vi lavet børnedirigering mens vi spillede på trommespand. I matematik i denne uge har vi arbejdet videre i deres bøger og konkurreret i matematik skorstensleg. Matematiktimerne fredag blev brugt på at se teater i Hvidbjerg. Det var et sjovt stykke om burhøns der slap ud, og hvordan det var at være i verden udenfor.

3.-4. klasse har i naturfag fundet frø, kerner og bær og klassificeret dem efter hvilken måde de bliver spredt på, om det er vind, vand eller dyr. Vi snakkede også om fødekæder, og hvordan alting hænger sammen, og er afhængig af hinanden. I dansk har vi i denne uge fået fremlagt de sidste gyserhistorier. Derudover har vi arbejdet løs i vores skriftlige bøger. I matematik har vi arbejdet med Odins gåder. Det kan godt være svært at løse kringlede gåder. I engelsk har de fremlagt der cute monsters og fortalt hvilke beskrivende ord de havde skrevet om dem.  I musik har vi igen spillet i rotation, og nu har alle prøvet at spille trommer, bas, keyboard og xylofon.

 

5.-6. klasse har vi lavet oplysningsplakater om, hvordan man kan spare på strømmen. Så har de fået en seddel med hjem, som skal afleveres igen på mandag. Den skal I forældre underskrive, hvis de må tage billeder af jeres børn. I dansk har vi arbejdet med grammatik, og er startet med et forfatterskab om H.C. Andersen i dansk. I historie fortsætter vi med krigen i 1864, hvor vi er i gang med dokumentaren: Slagtebænk Dybbøl. I sløjd arbejder vi med arbejds- og samlingstegninger samt at føre disse tegninger ud i livet. I engelsk laver vi dialogiske øvelser samt grammatik. I musik har vi danset folkedans, og i slutningen af ugen dansede vi sammen med 7.-9. Klasse.

7.-9. klasse har arbejdet med regnehierarki i matematik. I musik har vi øvet videre på Jutlandia og i valgfag har de, i grupper, forberedt opskrifter og indkøbsseddel til den store bagedyst i næste uge. Vi fortsætter arbejdet med Romantikken, og er lige begyndt med samfundsfag om identitet og socialisering. Vi har lavet nogle sjove aktiviteter med disse begreber. Vi er i begge klasser begyndt at arbejde med ugeskemarevolution nogle af dagene på skemaet. Jeg oplever at dette er blevet taget godt imod af eleverne.

 

En lille reminder husk at lege aftaler laves dagen før. Det aflaster børnene for en masse tanker her oppe.

 

Minkonfirmand er aflyst i år, da der ikke car nok børne på hverken Sundby eller Bjergby skole.

 

Den 29. september er der fyraftenssang i kirken kl. 17.00. Lone har valgt sangene, kom og syng med.

 

Skolen har overtaget julemødestedet. Derfor har vi brug for alle dem, der kan hjælpe på dagen med at lave mad og anrette. Kontakt Lone hvis I kan hjælpe. Datoen er onsdag d. 7. december.

 

// personalet