Tak for det gode fremmøde til det fællesforældremøde, og tak for en god aften. Lige en opfølgning, så skal lån af skolen, være i skoleregi – klasse arrangementer og fødselsdage. Vi er ikke en konkurrent til forsamlingshuset.

I dag har børnene fået julekalendere med hjem. I kan se ruterne på forældre-forum. Og sørg for at sælge til familie og venner. Flest solgte giver en chokoladejulemand.

Tirsdagen startede vi alle sammen i kirken, hvor Svende Grøn fra Thy-Mors skole-kirkesamarbejde havde arrangeret en forestilling for os. Det var to skuespillere, som spillede en fortælling om den danske salmedigter Kingo og biskop, som har skrevet over 400 samler. Han havde en datter, som han ikke vidste noget om. Hun møder op i kirken for at møde ham, men der er var kun organisten tilstede, som var i gang med at gøre klar til at Kingo kom. Det var en sjov forestilling ogre alle børnene var optaget af fortællingen.

0.-2. klasse har sunget Tante Andante, Askefis og 1-2-mat og så har vi spillet på forskellige instrumenter. I dansk har vi i denne uge bl.a. været inde på Gyldendal, hvor de har arbejdet med forskellige opgaver som bogstavslyde, forlyde og rimord. I matematik har de spillet banko for at træne tallene. Fredag har vi spillet forskellige matematik brætspil.

0.-4. Klasser har i idræt i denne uge spillet trillebold. Det var hårdt at man skulle bøje sig helt ned til gulvet hele tiden. Vi sluttede timerne af med deres nye yndlingsspil dodgeball, som de går virkelig op i.

3.-4. klasse har i musik danset og sunget en 2.stemme til en af vores kønne efterårssange. I krea er vi gået i gang med at lave kæpheste, og det kræver noget koordinering at tråde en nål, sy og klippe, men de går til opgaven med stor iver. I naturfag har vi været ude og samle blade og frø fra træerne, og snakket om, hvad der sker med træerne året igennem. I dansk har vi i denne uge bl.a. trænet løs inde på Gyldendal, hvor det har øvet ordklasser og ental og flertal. I matematik er de begyndt at lave egne regnefortællinger. Engelsk er de ved at tegne en genfortælling om: The red ogre. Det skal fremlægge deres genfortællinger i næste uge.

5.-6. klasse har undersøgt uglefjer, gylp og udseende af forskellige fugle for at sammenligne med ugler. I musik har vi fået godt styr på nummeret Galakser og stjerne, så de kan følges ad og få det til at lyde godt. I næste uge begynder vi at intensivere læsning og skrivning markant mere samt træne almindeligt tegnsætning.

7.-9. arbejder vi videre med vores projekter, og de har i dag gennemført en to timers læseprøve i dansk. Det var spændende at forsøge, og vi arbejder videre med at styrke elevernes evner til at gennemfører prøver bedst muligt. I musik har vi sunget Imagine og spillet Jutlandia. Det kører godt for dem og lyder rigtig godt. I matematik er vi gået i gang med sandsynlighedsregning, som vi bruger Excel til for derigennem at træne begge dele. I naturfag arbejder de med vejrfænomener. Derudover har vi haft den store bagedyst i valgfag. De havde selv fundet opskrifter og lavet indkøbssedler. Torsdag satte vi tiden i gang, og de bagte og pyntede i bedste bagedyststil. Der kom nogle rigtig flotte og velsmagende resultater ud af det.