Så gik den ikke længere, nu er det også hos personalet den dumme Corona driller. Heldigvis er der ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det betød nemlig at alle os andre kunne få lidt tid i 0.-1.-2. Klasse. Med noter og ved fælles hjælp har vi haft en hyggelig uge uden problemer. Onsdag havde de små Mette og Nikolaj hele dagen. Der var kun de helt små og de helt store på skolen, da resten af klasserne var i biografen i Nykøbing. Vi holdte derfor morgensang i de små elevers klasse – det var super hyggeligt og vi klarede det ganske fint uden brug af klaver og andre hjælpemidler. Vi sang sangen om nattergalen, hvorefter Nikolaj rent impulsivt fortalte eventyret om den dejlige fugl og kejseren, som ikke kunne leve uden dens skønsang. Derudover blev der ”hængt mænd” på tavlen i matematik, hvilket børnene var super gode til. Ellers er der blevet arbejdet i danskbøgerne og lavet smukke kreative rivebilleder.

3.-6. Havde onsdag en dejlig tur til Nykøbing. Vi tog bussen meget tidligt, synes eleverne. Vi startede i biografen for at se Pinocchio. Vi fandt vores pladser i god tid. Og børnene fik lov til at tage en smule at drikke af deres drikkedunke. Det resulterede i at de lange to timer, som filmen varede, rendte børnene ud på toilettet rigtig mange gange. Men det var en rigtig god film nogle så mere af den end andre. Efter biografen spiste vi madpakker foran det gamle rådhus, hvorefter turen gik ned i anlægget. På legepladsen i anlægget fik børnene brugt en masse energi. De hoppede på trampoliner og bolde, man blev helt forpustet af at kigge på dem. Der blev også gynget og kørt på svævebane. Nogle af pigerne valgte at gå i anlægget og hilse på ænderne. Turen tilbage til bussen blev gået langs vandet. Da vi nåede til busstationen havde vi 24 elever. Da vi tog bussen havde vi 20 elever med videre. Da gik ind af døren til skolen havde vi 3 elever med ind. Skønt at de selv kan finde hjem.

I 3.-4. Kl. startede eleverne med at de fik vist deres video indspilninger for hinanden. Alle film var så gode. De roste hinanden og var ret imponerede over hvad de andre grupper har fundet på. Senere gik de i kreativ mode, hvor de skulle lave deres egne digte ud af en gammel side i en bog – her var 0. – 2. klasse med og opgaven blev derfor løst på mange forskellige måder. Det er blev rigtig godt. Derudover har de i matematik øvet gange, plus, minus og store tal igennem spil.

5.-6. klasse har i dansk brugt de fleste timer i denne uge på læsning. Selvom børnene ikke altid synes læsning er det sjoveste, er det utrolig vigtigt, at de bliver ved med at træne deres læsefærdigheder. OBS: Mangler I læsestof i hjemmet, har eleverne adgang til ”LÆS LØS” på Gyldendals onlineportal. 5. – 6. Klasse har arbejdet med naturfagsmarathon de fleste af timerne i denne uge, og de er så klar til at konkurrere mod øens andre 5 – 6. Klasser på torsdag. Det bliver online, da det er planlagt under coronanelukningen, men konkurrencemomentet er der stadig.

7. – 8. klasse arbejder fortsat med ”2. verdenskrig” i tysk, og har i denne uge læst og hørt om nazisternes koncentrationslejre, hvori alle uønskede mennesker blev sendt hen til ”opbevaring” under nazistyret. Det var ikke blot jøder der blev sendt i koncentrationslejrene, men alt fra modstandere af ”Partiet”, homoseksuelle, Romaer og andre minoriteter. Også i dansk bliver der arbejdet med den rædsomme krig. Vi har brugt ugen på at arbejdet med nazistyrets sidste dage, vi har set filmen ”Der Untergang”, som netop tager udgangspunkt i krigens afslutning, samt beskæftiget os med det etiske dilemma: Hvem bar skylden for krigen? Denne ge blev Nikolaj også færdig med sin fortællerperiode. I løbet af perioden er der blevet fortalt bibelhistorier og eleverne har blandt andet hørt om ”David & Goliat”, ”Isac og Abraham” og ikke mindst ”den barmhjertige samaritaner”. De næste par uger er fortælling sat på pause, da alle kræfter bliver brugt på teater, som vi glæder afsindigt meget til at komme i gang med. 7. – 8. lavede i valgfag en lækker ferskensuppe og selleri fritter med hjemmerørt mayonnaise. Det smagt rigtig lækkert og Nikolaj roste det til skyerne.

Vi ønsker alle en dejlig weekend,

/Personalet