Mandag knoklede alle elever med at lave bordpynt til julemødestedet, mens der tirsdag blev skrællet utallige kartofler. Julemødestedet var, igen i år, en stor succes med cirka 140 mennesker til bords. En hyggelig aften med lækker mad og hyggeligt samvær. Det er dejligt at se, at så mange mennesker møder op og bakker op om en efterhånden gammel tradition. Stor ros skal lyde til styregruppen, som år efter år lægger mange kræfter i arrangementet.

Vi har haft Åben morgensang i dag, hvor vi hørte historien om Julegrøden. Herefter var der boller og kaffe. Det er dejligt at hilse på dem der kommer forbi – både forældre, bedsteforældre og andre fra byen. Hvis I har mulighed for at deltage, så giv jer selv den oplevelse. Fredag satte også et punktum for Helles første uge på Sundby Friskole. Det er dejligt at se at både børn og forældre tager så godt imod nye ansigter.

Vi har i 0. – 1. klasse i ugens løb hørt Villads, Laura og Maja læse højt, hvorefter resten af klassen har svaret på spørgsmål fra historien. Oplæseren bliver en modigere læser og resten gode lyttere. Ugeskemaet har været på pause i denne uge. Vi har færdigfarvet og skrevet om vores rensdyr. De er sat til udstilling på billedhylderne udenfor klassen. 0. klasse har i denne uge stiftet bekendtskab med Giraffen Gunner som kom med bogstavet G.

I denne uge blev spændingen endeligt udløst i 2.-4. klasse, for det var tid til at begynde læsningen af elevernes julehistorier og gætte hvem forfatteren mon er. Eleverne går meget op i det, og det er dejligt at starte dagen med en sød julehistorie. I bloktimerne arbejder eleverne nu med grammatiske juleopgaver og laver julelæsning.

2.-4. klasse er i fuld gang med næste projekt, oven på Den grønne vind, nemlig Lucia. Godt ser det ud, når så mange børn går med lys for helgeninden Sankta Lucia, som led martyrdøden og har helgendag d. 13. december. Men træning skal der til , så vi øver og øver, så vi kan blive klar til tre fremvisninger. Fredag d. 13/12 kl 8.30 Sundby Friskole. Mandag d. 16/12 kl 14 i Solbjerg sognegård. Torsdag d. 19/12 til juleafslutning på Sundby Friskole. Apropos d. 16/12 har vi en bøn til forældrene i 2.-4. klasse. På grund af et meget vigtigt møde, er Kathrine og Anne nødt til at tage afsted fra Solbjerg så snart optoget er færdigt ca kl 14.30. Som tak for Lucia får børnene æbleskiver i sognegården. Er der nogle forældre som har mulighed for at komme til sognegården og hjælpe til med at holde øje med børnene, så vil vi meget gerne høre fra jer. Alle børn skal hentes på stedet senest 15:15. Er der ikke mulighed for det, håber vi, at nogle forældre vil tage børn med tilbage til SFO’en.

I overbygningen rykker julen nærmere og vi har travlt med, at få afsluttet vores emne i dansk omkring science – fiction inden vi går på juleferie. Oppe hos de store er det sket en forandring på gangen, der er blevet ryddet op og det gamle computerrum er nu blevet et slænge/arbejdsrum. Til mødestedet lavede drengene fra 7’ende klasse og deres forældre en tombola hvor overskuddet går til deres Islandstur, vi takker til alle jer forældre det støttede op omkring den.

7. klasse arbejder med syre og baser. Vi juler lidt og laver vores egen rødkålsindikator som viser om det er syre eller base vi tester.

torsdag d. 12 tager hele skolen ind og besøger Det Gamle Museum i Nykøbing. Nissemor vil vise os rundt og fortælle om jul fra gamle dage. Børnene har fri til normal tid.

Rigtig god weekend

/Lærerne