Så kom sneen, og nu føles det rigtigt som december. Der er blevet kælket, leget sneboldkamp og bygget snemænd, og hvad er bedre end glade børn og røde kinder?

Sneen gav også den helt rigtige stemning til vores Julemødested. Det er virkelig dejligt, at så mange fra byen deltager år efter år, det gør sådan en aften helt speciel. Tusind tak til alle dem der hjalp til, så vi kunne få dækket op til 150 personer i vores gymnastiksal og spise det lækreste julemad. Alt gik op i en højere enhed, og vi sætter stor pris på jeres hjælp.

I 0.-2. klasse har vi i denne uge brugt en masse tid på at lære hinanden at kende, efter at jeg, Kathrine, har overtaget klassen. Det er en skøn flok børn, så jeg ser frem til en masse gode stunder med dem.

I dansk har vi taget hul på børnestavning. Hver morgen skriver eleverne i deres nye hæfter, og de fleste klør bare på. Andre skal lige turde stole på, at de faktisk sagtens kan, men det skal nok komme – for vi skriver hver dag. Ellers har vi arbejdet med juleopgaver og leget en lyd-leg.

Vi har også haft tid til at hygge os, lege, åbne nogle af vores julepakker og læse hulehistorie.

I engelsk har vi arbejdet med emnet jul gennem en leg, og i næste uge laver vi opgaver med de ord, som vi har øvet os på.

Naturfag havde vi sammen med 3.-4. klasse. Her var emnet krystaller. Vi har set billeder fra en krystalgrotte i Mexico, flotte billeder af snekrystaller og hørt en podcast for børn om krystaller. Så nu ved vi, at krystaller er lavet af molekyler og …, og at både salt, sukker, sten, sne, diamanter osv. faktisk også er krystaller. Vi var jo så heldige, at der lige udenfor døren var fyldt med sne, så vi havde mulighed for at undersøge iskrystaller helt tæt på.

Tirsdag den 20. har vi juleafslutning i kirken kl. 19. Vi mødes i kirken og går tilbage til skolen og spiser kringle inden vi ønsker hinanden glædelig jul og god juleferie.

3.-4. klasse er i dansk i denne uge gået all in på julen. Vi har vores pakkekalender og Julehistorie, som vi skal åbne og læse hver dag. Derudover har de fået et julekompendie, som de arbejder i når der er tid, hvis man er færdig med de andre opgaver, eller mens man ser film. Vi har også en dansk julekalender, hvor der er en dansk opgave til hver dag. Sidst, men ikke mindst, hører vi en julekalender: Den store nordiske Jule-challenge. Der skal lyttes rigtig godt efter, for der bliver snakket forskellige nordiske sprog. Julekalenderen handler om forskellige juletraditioner i Norden, vi har blandt andet hørt om, at de i Norge klæder sig ud som geder, og de går fra hus til hus og synger.

På tirsdag går vi Lucia, så de skal møde kl. 7.50, så vi kan få dem i tøjet og gøre sig helt klar. Husk hvidt eller sort tøj til at have på indenunder.

I 5.-6. klasse har vi arbejdet med skriveøvelser, skøn- og faglæsning samt om ordklasser på henholdsvis dansk og latin. I historie fortsætter vi arbejdet med Romerriget, og har ligeså dykket ned i spørgsmålet om; hvad historie egentlig er. I engelsk har nogle fået færdiggjort og præsenteret deres musikvideoer. I sløjd er vi ved at afslutte alle vores projekter. I naturfag har vi set den sidste film i rækken om plastik. Desuden har de kommet med ideer til mere genbrug.

I 7.-9. klasse har eleverne i dansk arbejdet med læsning, ordklasser og én af måderne til at skrive notater i forhold til faglitteratur. Alle +/- har færdiggjort og præsenteret deres musikvideoer, hvilke de gjorde fortrinligt. Der er meget læsearbejde endnu, og ikke alle vil nå det planlagte uden prioritering af undervisningstid og fritid. I historie er vi startet op på 1. Verdenskrig. I matematik har vi arbejdet med geometri og fået årets sidste aflevering.

Ugen sluttede med koncert i musiklokalet. Hvor alle klasser fik fremvist, hvad de har øvet på det sidste lange stykke tid i musikundervisningen.

0.-2. klasse fremførte sange fra et lidt skørt univers om kæresteparret Charles og Charlotte, Askefis og Tante Andante. De sluttede med nissebandens risengrødssang.

3.-4. klasse spillede videre på julekalendersangene og fremførte titelsangen fra tidsrejsen.

5.-6. Klasse spillede stjerner og galakser samt Sebachs Lille store verden.

7.-9. Klasse sluttede med at spille Jutlandia, Stjerneregn og Last Christmas.

Der blev sunget med for fuld hals og vi havde fornemt besøg af børnehaven.

En rigtig hyggelig måde at slutte både ugen på, og første halvdel af skoleårets musikundervisning

Vigtige datoer her i december:

Tirsdag den 13. december går 3.-4. klasse luciaoptog. Alle forældre, bedsteforældre og venner af huset er velkomne. Optoget starter 8.15 og vi slutter af med morgensang i gymnastiksalen.

//personalet