Morgensang : Vi har morgensang hver morgen. Her mødes vi og hilser den nye dag og hinanden velkommen. Alle er altid velkommen til at deltage i morgensang ligesom i resten af skoledagen, når man har mulighed for det. Det er altid dejligt, når der er forældre med. Læs mere her.
Åben morgensang: Fire gange årligt har vi åben morgensang, hvor vi inviterer alle interesserede til morgensang og fortælling  med efterfølgende morgenkaffe og brød.
Fortælling: Fortælling er en af hjørnestenene i de Grundtvig/ Koldske friskoler. I fortællingen mødes vi, børn og voksne, i et forpligtende fællesskab, hvor det er fortællingen, der er omdrejningspunktet. På Sundby Friskole har vi fortælling på alle klassetrin. Børnene er delt i to grupper Bh.kl-3. og 4.-7. klasse. Vi har fortælling to timer om ugen fra sommer til jul og tre timer om ugen fra jul til sommer. Læs mere her.
Madpakker: Børnene medbringer madpakker hver dag, som de spiser sammen med deres lærer. Vi har indlagt spisetid på skemaet sådan at der bliver ro og fred til at spise sin madpakke. Vi spiser typisk fra klokken 11.00- 11.15, men i de små klasser er der afsat lidt længere tid, så de kan nå det.
Frikvarter: Vi holder pause fra 9.15-9.30- (frugtfrikvarter). Det er her børnene får frugt. 11.15-11.45 (det lange frikvarter)med spisetid før pausen. 13.15-13.25 (det lille frikvarter) før eftermiddags lektionerne. Lærerne skiftes til at være ude i frikvarterne.  I det frugtpausen er der altid 1. voksen ude  og i spisepausen 2 voksne, hvor mindst den ene igangsætter en aktivitet, som børn og voksne kan deltage i.
Svømning: Alle børn har svømning fra 1.-6. klasse. Vi svømmer i Snedsted svømmehal. Klasserne er delt i to grupper 1-4 klasse, som svømmer fra januar til juli, og 5.-6. klasse som svømmer fra august til december.
Håndværk og design: Fra 4.-7. klasse har man håndværk og design fra efterårsferien til påske. I indeværende skoleår er perioden delt i tre perioder med henholdsvis sløjd, madlavning og håndarbejde.
Band: Fra 5.-7. klasse er det muligt at vælge band. Her får barnet mulighed for at spille sammen med andre og blive bedre til at spille et instrument. Vores bandhold har gennem årene optrådt i mange forskellige sammenhænge.
Fagplaner: Se i øvrigt vores beskrivelser af de enkelte fag under fanen” fagplaner”
Udedag: Vi har en dag om ugen udedag, hvor man skal forvente at børnene er ude hele dagen uanset vejret. Det forventes at børnene har praktisktøj og skiftetøj i deres garderobe. Vi kan på udedagen være i biotoper eller i det lokale nærområde. På udedagen tages der også på ekskursioner blandt andet til biblioteket, museer og lignende.